Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 06. 2016. 11:01 >> 10:43
4

SDP ULCINJ

Štajnaker da bude počasni građanin

Ulcinjski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) predložio je Skupštini opštine da ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker, bude proglašena za počasnog građanina najjužnijeg crnogorskog grada.

 

U obrazloženju inicijative, predsjednik ulcinjskog SDP-a Skender Elezagić, navodi da je Štajnaker od početka svog amabasadorskog mandata u Crnoj Gori pokazala, ne samo veliko interesovanje i poseban odnos prema prirodnim ljepotama i ekonomskim potenijalima Ulcinja, već i veliku spremnost da se aktivno uključi i pomogne u rješavanju mnogobrojnih problema našega grada.

"Njeni česti dolasci u Ulcinj, ne samo oni zvanični veći i neformalne, privatne posjete, doprinjeli su da su je ulcinjani počeli osjećati svojom sugrađankom. Trebalo bi puno prostora i vremena da se navedu svi razlozi zašto Štajnaker zalužuje da postane počasni građanin Ulcinja. Ali za ovu priliku dovoljan je i samo jedan – njen nemjerljiv doprinos u borbi za obnovu i zaštitu prostora ulcinjske Solane", navodi se u obrazloženju inicijative.

Štajnaker je, kako se dalje navodi, sa ambasadorkama Francuske i Poljske, Veronika Brumo i Grazina Sikorska, uputila pismo Evropskom parlamentu u kojem ukazuju na obaveze Crne Gore da zaštiti područje Solane.

"Zatražile su hitno oživljavanje biodiverziteta i samim tim, pokretanje proizvodnje u ulcinjskoj Solani. Upozorile su da stanje u ulcinjskoj Solani mora biti dovedeno u red kako to ne bi ugrozilo međunarodni ugled Crne Gore i pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. Teško je nabrojati što je sve još uradila ambasadorka vezano za zaštitu Solane, u koliko je sve akcija učestvovala, na koliko je značajnih skupova uzela učešće", navodi se u obrazloženju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније