Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

30. 08. 2016. 15:40 >> 00:21
19

ZBOG "POLICIJSKOG PUČA"

Danilović pokreće postupak protiv Stojanovića

Ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović, najavio je disciplinski postupak protiv direktora Uprave policije, Slavka Stojanovića, jer, kako je pojasnio, nije ga obavijestio o mogućem pokušaju nasilnog ulaska penzionera KAP-a u Skupštinu Crne Gore. Danilović je intervenciju policije ispred parlamenta nazvao pučem.

Danilović je vanrednoj pres konferenciji saopštio je da nije znao ništa o nasilnom ulasku bivših radnika KAP-a u Skupštinu i intevenciji policije jer ga Stojanović nije obavijestio.

On je istakao da je izostala komunikacija direktora Uprave policije.

"Ministar unutrašnjih poslova zvaničnim putem, nijedni zvaničnim aktom, prije dešavanja pred parlamentom, nijednom zapetom, tačkom, slovom, nije upoznat sa mogućnosti da će se nešto dogoditi, sa najavom ili bilo čim slično. Izostala je komunikacija sa menadžmentom policije, konkretno direktora Uprave policije sa ministrom. Samim tim, sasvim izvjesno sam onemogućen da kao politička ličnost i ministar unutrašnjih poslova, komunikacijom sa svim zainteresovanim stranama,eventualno spriječim da dođe do svega ovoga", kazao je Danilović.

Danilović je kazao da su današnja dešavanja pred parlamentom za njega više od incidenta. On je naglasio da morao znati da se eventualno sprema nasilan ulazak u Skupštinu.

Danilović smatra nedopustivim i neprimjerenim ponašanjem direktora Uprave policije.

"Jer sam iz medija saznao da se nešto događa, a morao sam znati po zakonu da se sprema eventualno protivzakonit ulazak u instituciju kakav je parlament, da imamo ozbiljnu najavu i da treba da preduzmemo određene korake", saopštio je Danilović.

"To je kap koja je prelila čašu, jer sam Stojanoviću već zabilježio dosta grešaka", rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima , možda je nešto od toga i urađeno, ali on za to ne zna.

Zbog današnjeg incidenta Danilović je zatražio sastanak sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.

"Jer ukoliko o svemu što se događalo, ne zna ništa ni Vlada ni ministar onda je u pitanju policijski puč", ocijenio je Danilović.

Komenatrišući dešavanja pred parlamentom, Danilović je rekao da je policija morala da postupi u skladu sa zakonom. On je pozvao radnike KAP-a na sastanak u MUP-u.

"Radnici su znali da je policija morala da interveniše. Pozivam radnike da dođu u ministarstvo i da razgovaramo. Ne smiju da dozvole da se preko njihovih leđa vodi predizborna tuča. Ne mogu da razumijem svoje dojučerašnje kolege poslanike koji, znajući da je Skupština zabranila ili nije dozvolila ulazak radnicima u parlament, pozivaju građane da to urade nasilno. Građani nemaju imunitet i na takav način niko, pa ni parlamentarac, nema pravo da vodi računa o građanima", kazao je Danilović i tako indirektno prozvao poslanika DF-a Janka Vučinića, koji je pozvao radnike da uđu u parlament.

Danilović je ocijenio da namjera bila da se njemu lično nanese šteta, a ne da se pomogne radnicima KAP-a.

"Učesnicima u cijeloj priči, zavisno od toga na kojoj su strani, smeta ministar unutrašnjih poslova kao ministar od biračkog spiska ili, u drugoj varijanti, kao politička konkurencija. Moja izjava i za jedne, i za druge predstavnike parlamentarne većine i dijela opozicije koji sinhronizovano jedni drugima nabacuju političke voleje je da ministar ima strpljenja, da nije naivan i da neće povući nijedan potez koji će obradovati jednu ili drugu stranu. Ali neću dopustiti ni da se radi mimo zakona", naveo je Danilović.

On, dodao je, zna da je trebalo ovako da se dogodi „da javnost shvati kako se ministar ne pita, ili jedva čeka da batina svoj narod“. „Građanima Crne Gore kažem da je to provincijalna i primitivna laž“.

Danilović je rekao da neko brutalno zloupotrebljava nezadovoljstvo radnika s pravom iskazivano mjesecima ispred parlamenta.

"Molim njih, zbog toga što vjerujem da su u pravu, da svoja prava brane i štite u direktnoj komunikaciji i sa ministrom unutrašnjih poslova i svim drugim državnim organima koji mogu pomoći. Nije pošteno ni hrabro pozivati ljude unutar institucija, a da oni nemaju ni poziv, ni pravo da uđu", rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima, policijaci koji imaju plate na, kako je kazao, nivou mizernih penzija kakve imaju bivši radnici KAP-a se međusobno obračunavaju radeći svako svoj posao, "a oni treći i četvrti negdje iza kulisa trljaju ruke i misle da su napravili veliki posao, misleći da će istjerati nepoželjnog i nepodobnog ministra unutrašnjih poslova sa pozicije".

"Ovaj ministar sa ove pozicije ide svojevoljno, ili tako što će neko predložiti njegovo razrješenje u trenutku kad ne bude mogao više da trpi njegovo društvo. Nadam se da će se to desiti brzo, jer im tako lako neću popustiti, sigurno", poručio je Danilović.

On je pozvao građane da hladne glave razmisle da li je ovaj nivo akcije u njihovo ime neophodan baš 50-ak dana pred izbore i može li se to braniti bilo kojim razlogom.

Danilović je zamolio policiju i radnike KAP-a da ne nasrću jedni na druge i budu svjesni da rade otprilike za isti novac, od kog se, dodao je, teško preživljava.

Podsjetimo, bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji zahtijevaju isplatu otpremnina, pokušali su danas da na silu uđu u Skupštinu, ali ih je policija koristeći tzv. biber sprej spriječila u tome. Nekoliko radnika je palo u nesvjest.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније