Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Beta ]

15. 09. 2016. 11:35 >> 11:15
2

KOMERSANT PIŠE

Istraživanje nafte ima i politički značaj

Potpisivanjem sporazuma o koncesiji za istraživanje nafte i gasa sa ruskim Novatekom i italijanskom Eni, Crna Gora pokazuje da je spremna da održava dobre odnose sa Rusijom, bez obzira na planove da uđe u NATO, piše današnji moskovski Komersant.

List navodi da je time, poslije sedam godina, od kada je raspisan tender, dato zeleno svjetlo za istraživanje nafte i gasa na crnogorskom priobalju.

Komersant navodi ocjenu lokalnih analitičara da će u uslovima određene napetosti u odnosima Podgorice i Moskve u vezi sa ulaskom Crne Gore u NATO, davanje koncesije imati ne samo ekonomski, već i politički značaj.

"Uvijek smo govorili da članstvo u NATO neće ometati naše prijateljske odnose. Potpisani sporazum to upravo dokazuje", rekao je neimenovani izvor iz crnogorske vlade Komersantu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније