Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

04. 04. 2017. 14:02 >> 13:36
13

DF OCIJENIO

Katnić u nezgodnom položaju

Ruski državni organi su, zadržavanjem u pritvoru Ananija Nikića, doveli u nezgodan položaj specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji treba da dostavi dokaze o navodnoj umiješanosti Nikića u kriminalne radne, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

 

Podgoričanin Ananije Nikić, osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije, uhapšen je u Rusiji.

"Katnić se sada nalazi u velikoj nuždi, jer bi trebalo da isporuči organima Rusije sve dokaze koji govore o navodnoj umiješanosti Ananija Nikića u kriminalne radnje, za šta ga, na osnovu jedne televizijske emisije, tereti Specijalno državno tužilaštvo (SDT)", navode iz DF-a.

Nakon te emisije, kako su rekli, srpski obavještajac Slavko Nikić je i pred tužilaštvom Srbije potvrdio da je Ananije Nikić bio prevodilac izvjesnom Rusu koji je razgovarao sa njim.

"Slavko Nikić svjedoči da niko, ni Rus, ni Ananije Nikić, nijesu od njega tražili da uradi bilo šta protivzakonito, jer, kako je istakao, da su to tražili, on bi ih odmah prijavio u policiju, što je inače u opisu njegovog posla prikupljača i dostavljača informacija za potrebe obavještajnih organa", naveli su iz DF-a.

Kako su rekli, sad će ruski državni organi biti u prilici da doznaju "šta je to toliko 'opasno uradio Ananije Nikić', a SDT i crnogorski režim samo na izjavi Slavka Nikića mjesecima prave konstrukcije na osnovu kojih lažno optužuju i rusku državu, i DF, i Ananija Nikića".

"Posebno je odvratna Katnićeva konstrukcija da je, navodno Rus koji je Ananija angažovao kao prevodioca, ustvari optuženi Popov, čime se Ananije Nikić povezuje sa događajima od 16. oktobra, iako Slavko Nikić u intervjuu IN4S-u decidno tvrdi da ni jednog od Rusa koji se potražuju preko Interpolove potjernice, znači ni Širokova, ni Popova, nikad u životu nije vidio", saopšteno je iz DF-a.

Iako je, kako dodaju, Slavko Nikić više puta saopštio da nikada nije vidio Mihaila Čađenovića, niti čuo njegovo ime, on se već dva mjeseca, kako su rekli, potpuno nevin, nalazi u zatvoru.

"Čak i fotografija vozila s tablicama, kojim su se na sastanak dovezli Rus i Ananije, a koju je na licu mjesta napravio saradnik Slavka Nikića jasno opovrgava mogućnost da se radi o Mihailu Čađenoviću i njegovom vozilu", kazali su iz DF-a.

Iz tog saveza poručuju da Ananija Nikića znamo kao čestitog i korektnog čovjeka, i nekoga ko je usluge prevođenja pružao i DF-u i drugima.

"Smatramo, takođe, da su optužbe Milivoja Katnića o tome kako je Ananije Nikić pripadnik FSB-a neutemeljene i lažne, što je svojstveno Katniću, jer ruski državni organi, naravno, kao uostalom ni američki, ne hapse svoje agente na zadatku i o tome još obavještavaju javnost i protivnike", saopšteno je iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније