Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.M.Lj.

10. 06. 2017. 14:16 >> 20:36
5

PORUKA IZ ZAGREBA

EU - zajednički cilj zemalja regiona

Najznačajniji zajednički cilj, onih država koje još nijesu članice Evrposke unije je da čim prije, pošto zavrijede, postanu dio evropske porodice - jedan je od zakljucaka sa Parlamentarne skupstine procesa saradnje u jugoistocnoj Evropi, na kojoj je među predstavnicima 13 zemalja, učestvovao i predsjednik crnogorske Skupštine Ivan Brajović.

Prilog Ivane Šebek, TVCG

Iz zemalja Evropske unije, snazna podrska daljoj politici otvorenih vrata.

“Danas se zajedno sa svim zemljama regiona JI Evrope nalazimo u različitim fazama intenzivnog procesa evropskih integracija. Neki od naših susjeda su članovi EU, neki su, kao i mi, zemlje kandidati, dok će ostale zemlje taj status, nadam se, uskoro dobiti. Ono što nam je svima zajedničko je, da je za sve naše zemlje neupitno opredjeljenje da postanemo dio EU, te da ulažemo napore da se kroz ekonomske procese suočimo sa svim izazovima koji se na tom putu nalaze”, kazao je Brajović.

Predsjednik hrvatskog Sabora, Gordan Jandroković kazao je da u procesu evropskih integracija parlamenti imaju ključnu ulogu.

“Uvjeren sam da se svi mi trudimo da ostvarimo taj zadatak promovisanjem zakonitosti, transparentnosti i pluralizma”, kazao je Jandroković.

Smatra da Bregzit bez sumnje predstavlja važnu tačku prekretnice u evropskoj dinamici.

“Uvjeren sam da će temelji EU ipak ostati čvrsti i postojani i da ćemo zajedničkim naporima i otvorenom raspravom o budućnosti EU utvrditi precizne korake naprijed. A naprijed je naravno i proširenje EU, te u tom kontekstu želim da naglasim da se Hrvatska i dalje snažno zalaže za proširenje EU”, kazao je predsjednih hrvatskog Sabora.

Podsjećamo, Brajović se juče susreo sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i premijerom Andrejem Plenkovićem. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније