Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

04. 08. 2017. 13:10 >> 12:41
5

"SAMOKANDIDOVANJE"

Bečić trebalo da sačeka predlog DF-a

Lider Demokrata, Aleksa Bečić, prije svog samokandidovanja za predsjednika Crne Gore trebalo je da sačeka predlog DF–a kao ubjedljivo najjače opozicione strukture, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).

 

Komentarišući stav Bečića da bi predsjedničkog kandidata trebalo da predlože opozicione strukture koje nijesu gubile na izborima, iz DF-a ocjenjuje da to "automatski diskvalifikuje lidera Demokrata".

"Upravo je Aleksa Bečić izgubio u izbornoj trci za gradonačelnika Podgorice od Miga Stijepovića koji u DPS–u predstavlja jednog od nižerangiranih funkcionera, ali izgleda sasvim dovoljno jakog da pobijedi lidera Demokrata. A na prošlim parlamentarnimm izborima Aleksa Bečić je predvodio listu koja je osvojila oko devet odsto glasova podrške ili isti broj mandata kao nekad Darko Pajović, a duplo manje od  od liste DF–a. Treba li uopšte podsjećati da je Aleksu Bečića pobijedio čak i Srđan Milić koji je od svakog drugog izgubio, ali je eto lidera Demokrata pobijedio u prvom krugu. Ovaj poraz je i bio razlog da Bečić napusti SNP i krene putem 'pobjeda' koji je popločan porazom nanesenim od strane Srđana Milića. Zato je prije svog samokandidovanja Aleksa Bečić trebalo da sačeka predlog DF–a kao ubjedljivo najjače opozicione strukture, a ne da nas juče bezočno napadne, kako bi pripremio teren za današnji intervju u kojem predlaže sam sebe, pošto izgleda niko drugi iz opozicije neće da ga predloži", navodi se u reagovanju DF-a.

Reagujući na jučerašnje saopštenje Demokrata, u kojem se navodi da nema puno razlike između DF-a i DPS-a, iz DF-a su kazali da je i Pajović, poput Bečića, nekad napadao DF promovišući ideju trećeg puta.

Smatraju i da bi javnost, da se Demokrate nijesu potpisale ispod saopštenja u kojem izjednačavaju DF i DPS, pomislila da se povampirio bivši predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, iako je od njegove stranke ostala samo kravata koju je Aleksa Bečić preuzeo poput štafete i samo je malo obojio tamno narandžastom.

Podsjećaju da je ideja trećeg puta Pajovića direktno odvela u Đukanovićev politički harem, gdje mu se gubi svaki trag.

"Demokrate i Aleksu Bečića boli javno saopštena istina da mu je sastanak sa potpredsjednikom SAD–a organizovao Duško Marković, strpavši ga na zadnje sjedište policijskog auta, gdje je sjedio u krilu Ranku Krivokapiću, i čekao signal agenata da može izaći iz auta. Iako je lider Demokrata govorio čitavih trideset jednu sekundu, sigurno nije stigao da saopšti potpredsjedniku Pensu dio iz svoje političke biografije koje se sad stidi, a redovno se njome hvalio kad su bila tajna glasanja za člana MO SNP–a Zabjelo", saopšteno je iz DF-a.

Navode da je Bečić tada "s ponosom govorio kako je zajedno sa Momirom Bulatovićem, noseći sliku Slobodana Miloševića, branio beogradske mostove od NATO zločinaca".

"A sad je bez ikakvih problema spreman da ukoliko dobije naređenje od NATO–a ispod istih tih mostova postavi lokatore kao što je to 1999. godine radio Milo Đukanović odajući državne tajne agresoru. Uporediti DF sa DPS–om, i to u trenutku kad je gotovo polovini poslanika našeg saveza ukinut imunitet da bi se nastavio naš politički progon, kad se četvorica naših funkcionera i članova nalaze u zatvoru, kad nam je blokiran račun, kad nam se prijeti novim sudskim procesima, može samo neko kome je Duško Marković svezao Milovu kravatu držeći ga u fioci pod šifrom 'Iznogud'. Iako je lider Demokrata sam sebe uporedio sa epidemijom kojoj nema lijeka, mi smo spremni da s jednom prijateljskom opozicionom vakcinom pokušamo stabilizovati njegov opozicioni puls kako bi se iz stanja opasnog delirijuma vratio u političku realnost", saopštio je DF.

Oni su javno pozvali predsjednike opština Budva, Kotor i Herceg Novi, Dragana Krapovića, Vladimira Jokića i Stevana Katića da saopšte da li podržavaju stavove svog lidera da između DF–a i DPS-a nema razlike.

"I ako podržavaju, da odmah raskinu koaliciju s nama u Budvi, Kotoru i Herceg Novom. Vjerujemo da njihov dokazani opozicioni DNK ne bi podnio da bude u blizini nekog ko je isti kao DPS, a kamoli da sa takvim ljudima vrši vlast", saopštio je DF.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније