Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

26. 09. 2017. 18:15 >> 17:47
9

KNEŽEVIĆ SMATRA

"Otvorena bezbjednosna prijetnja Kosova"

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, upitao je premijera Duška Markovića šta namjerava da učini u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta Crne Gore.

Kako je naveo, umjesto da nakon današnje poruke Bedžeta Pacolija, „samozvanog ministra tzv. države Kosovo, da je razgraničenje sa Crnom Gorom nemoguće, on odmah bude proglašen za personu non grata i protjeran, njemu Sorošev pitomac, Srđan Darmanović, drži tirade o prijateljstvu i dobrosusjedstvu“.

"Ovakav čin javne kapitulacije, koju je progutao i potpisao Srđan Darmanović, nije zabilježen u istoriji nijedne države, ili bar teritorije koja je željela da bude država“, naveo je Knežević u izjavi. 

On tvrdi da ugostiti Bedžeta Pacolija, jednu od personifikacija terorističke OVK, koji usred Podgorice čistom ekavicom saopštava da je crnogorska teritorija u stvari "kosovska", i da o tome nema rasprave, može samo Srđan Darmanović, koji „nikad nije bio crnogorski, već uvijek soroševski ministar“. 

Knežević je podsjetio na oktobar 2008. kada je Vlada Mila Đukanovića priznala nezavisno Kosovo, obrazlažući, kako dodaje, tu svoju izdajničku odluku potrebom za mirom i stabilnošću na Balkanu, ali i željom da bratskoj Srbiji pomogne u "samospoznavanju". 

"Devet godina nakon priznanja Kosova, sad mi u Crnoj Gori "samospoznajemo" da je Đukanović, izdajući Srbiju, istovremeno izdao i Crnu Goru, poklanjajući jednoj terorističkoj tvorevini vjekovne djelove naše države“, kazao je Knežević.

Ali je očigledno, kako je rekao, da je Srđanu Darmanoviću, služeći interesima Sjedinjenih Američkih Država, bilo važnije da se obračunava sa "teroristima" iz DF-a, koji su, izgleda, jedini spremni da dignu glas protiv galopirajuće kapitulacije, zbog čega se i nalaze na optuženičkoj klupi u montiranim procesima. 

"Zbog toga javno pitam Duška Markovića šta namjerava da učini u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta Crne Gore, i da li će bar približno pokazati ažurnost, kao što je to bio slučaj u istorijskom obračunu sa Rusijom i odbranom NATO vrijednosti. Ili će se napraviti kao da „nije odavle“, kao i onda, kad ga je Tramp onako ćušnuo“, naveo je Knežević.

On je pitao Markovića da li će NATO, u slučaju napada kosovskih vojnih i paravojnih formacija na Crnu Goru, aktivirati član pet Sjevernoatlantskog ugovora, i odbraniti suverenitet svoje najmlađe članice. 

"Kako je moguće da, samo nekoliko mjeseci nakon što je Crna Gora prošvercovana u NATO, dobijamo otvorenu bezbjednosnu prijetnju od NATO tvorevine nastale bombardovanjem Crne Gore i Srbije“, upitao je Knežević.

Kako je rekao, plaši se da bi u vladi Duška Markovića polovina ministara glasala da se tzv. državi Kosovo pokloni crnogorska teritorija, „kao još jedan dokaz spremnosti razvoja međuregionalne saradnje i razumijevanja, i služenja Soroševim interesima“.

Knežević tvrdi da se toliko izdajnika na jednom mjestu, počev od Darmanovića, odavno nije okupilo kao u Vladi Crne Gore. 

"Zato me neće začuditi ako njegova istraživačka agencija ovih dana objavi nezavisno istraživanje u kojem preko 70 odsto građana Crne Gore podržava da se Bedžetu Pacoliju pokloni 50 kilometara crnogorske teritorije, i da je za sve kriv DF, pošto je jedini protiv otvorene dnevne izdaje koju nam servira režim Mila Đukanovića“, zaključio je Knežević. 

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније