Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

PR Centar [ Objavio: O.Z. ]

03. 11. 2017. 15:07 >> 14:36

POZITIVNA CETINJE

"Nudimo novi koncept u razvoju poljoprivrede"

Planom za razvoj poljoprivrede, koji je uradio tim Pozitivne Crne Gore za cetinjsku opštinu, biće omogućen bolji i sigurniji plasman proizvoda poljoprivrednih proizvođača, kao i bolji uslovi za razvoj poljoprivrednih gazdinstava, poručio je nosilac liste te partije, doktor Mihailo Babović.

Babović, koji je nosilac liste "Pozitivna Crna Gora - Za novi život Cetinja" za predstojeće lokalne izbore u tom gradu, je danas sa saradnicima obišao gradsku pijacu i razgovarao sa proizvođačima i prodavcima poljoprivrednih proizvoda sa Cetinja. 

Tom prilikom se, u direktnoj komunikaciji sa građanima, upoznao sa problemima, idejama i predlozima poljoprivrednih proizvođača.

„Cetinju treba "novi život" i mi ćemo građanima ponuditi novi koncept u razvoju poljoprivrede u našoj opštini. Planom za razvoj poljoprivrede, koji je uradio naš tim, omogućićemo bolji i sigurniji plasman proizvoda poljoprivrednih proizvođača, kao i bolje uslove za razvoj poljoprivrednih gazdinstava našoj opštini“, istakao je Babović.

Prema njegovim riječima, Pozitivna Crne Gora ima jasan plan koji, kako je naveo, garantuje otkup poljoprivrednih proizvoda formiranjem opštinskog preduzeća.

„To opštinsko preduzeće će se baviti upravo onim što je danas za svakog proizvođača neizvjesno i teško - pravedan otkup i plasman proizvoda. Takođe, osim postojeće podrške države, omogućićemo korištenje raznih fondova za razvoj poljoprivrede kroz stručnu pomoć, inovativne projekte i konkretnu podršku“, rekao je Babović.

On je ocijenio da Cetinje ima ogromne potencijale za razvoj poljoprivrede i više je, kako smatra, nego jasno da dosadašnje mjere nijesu u dovoljnoj mjeri podstakle u cjelini razvoj ove privredne grane u cetinskoj opštini.

„Siguran sam da će pravedan i fer pristup omogućiti razvoj svima koji se žele baviti i imaju uslova za poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivreda jeste jedan od stubova razvija naše Opštine i mi smo sigurni da "novi život" poljoprivrede i Cetinja počinje sa našim planom i našim timom“, poručio je Babović.

On je rekao da nije bilo puno cetinjskih prodavaca na pijaciji, ocijenjujući da to nije dobro.
„Bilo je primjedbi na zakup određenih tezgi, kada je u pitanju visina cijena. Moramo poboljšati da što više naših domaćih proizvođača bude na našoj pijaci“, smatra Babović.

Cetinjska sela su, kako je naveo, napuštena, nema proizvođača, uglavnom je demografski starije stanovništvo „i to nije dobra poruka“.
„Svjestan sam da mi ne možemo da proizvedemo ogromne količine, ali ono što proizvedemo biće sigurno kvalitetno, prepoznatljivo i sa etiketom brenda. U jakom selu, se krije jako Cetinje sa adekvatnim privrednim razvojem“, poručio je Babović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније