Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

12. 02. 2018. 18:50   >>  18:53 2

MARKOVIĆ SA AMBASADOROM

Produbiti saradnju sa Japanom

Bilateralni odnosi Crne Gore i Japana su kvalitetni i mogu biti dodatno produbljeni saradnjom u ekonomiji, obrazovanju, nauci i sportu, ocijenjeno je u razgovoru premijera Duška Markovića i ambasadora Japana u Crnoj Gori Junićija Marujame.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, Marković se čestitajući ambasadoru Marujami stupanje na dužnost zahvalio na dosadašnjoj pomoći Japana Crnoj Gori.

“Konstatovani su kvalitetni bilateralni odnosi dviju država uz ocjenu da je u obostranom interesu produbljivanje za šta, ocijenjeno je, postoji prostor pogotovo na ekonomskom planu u sektoru malog i srednjeg biznisa i obrazovanju, nauci i sportu”, kaže se u saopštenju.

Marković je, navodi se, informisao ambasadora da su rast ekonomije, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta prioriteti Vlade i da je brza i efikasna valorizacija razvojnih potencijala prostor u kojem i investitori iz Japana mogu pronaći svoju šansu.

“Ambasador je ukazao i na mogućnost transfera japanskih znanja i iskustva u oblasti saniranja posljedica elementarnih nepogoda”, ističe se u saopštenju.

Marković i Marujama su, kako se dodaje, razmijenili i mišljenja i o pitanjima od šireg značaja za region i o određenim globalnim izazovima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније