Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 09. 2020. 12:01 >> 12:05
10

SNP

"Građani olovkom izvršili mirnu revoluciju"

Međunarodni dan demokratije, 15. septembar, Crna Gora poslije 30 godina dočekuje slobodna i puna nade da su promjene moguće. Tridesetog avgusta naši građani su olovkom izvršili mirnu revoluciju, kojom bi se ponosile najveće demokratije svijeta, ali kako ističu u SNP-u, put pred nama neće biti lak.

 

Kako se navodi u saopštenju, Crna Gora je dugo bila hibridna, fasadna demokratija, poznata po endemskoj korupciji i propratnim pojavama.

"Sada predstoji ogroman posao: potrebno je podići iz pepela posrnule institucije, oživjeti ekonomiju i kreirati bolje uslove za život građana. Cijelu situaciju duboku usložnjava akutelna COVID 19 kriza koja odnosi živote i ljude baca u postelju. Odlazeća vlast je tokom trajanja pandemije pravila ozbiljne greške, kao onu kada je objavila imena i podatke ljudi koji su u samoizolaciji, što je kasnije i Ustavni sud ocijenio neustavnim i nezakonitim", naglašavaju U SNP-u

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, kako dodaju, ne odnosi se prema svima jednako. Poraz vladajuće stranke na izborima nije bioo dovoljan da se osvijeste, pa su dozvolili i visoko rizičan postizborni skup na kojem se "branila država".

"Ne samo da nijesu učinili ništa da ovaj skup spriječe, već ga je DPS javno promovisao, ali Crna Gora je pokazala da je demokratski sazrela, a njeni građani da su spremni da se bore za sebe i svoje porodice. Zbog toga vjerujemo u snagu buduće crnogorske demokratije, koja će biti jednaka prema svima", poručuju u SNP-u.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније