Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

27. 10. 2020. 16:57 >> 16:57
1

GAŠPARIKOVA

Parlament važan u osnaživanju inkluzivnog dijaloga

Parlament ima vitalnu ulogu u osnaživanju inkluzivnog političkog dijaloga, kojim se obezbjeđuje očuvanje dostojanstva i poštovanje različitosti mišljenja, ocijenila je stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova.

Gašparikova, predstavnik UNICEF-a Huan Santander, šefica kancelarije IOM-a u Crnoj Gori Dušica Živković i šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori Mina Brajović razgovarali su danas sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem.

Iz Skupštine je saopšteno da je Gašparikova ocijenila da parlament ima vitalnu ulogu u osnaživanju inkluzivnog političkog dijaloga, kojim se obezbjeđuje očuvanje dostojanstva i poštovanje različitosti mišljenja.

"Vjerujem da će parlament svoju ulogu u oblikovanju budućih demokratskih reformskih procesa u zemlji sprovoditi kroz angažovanje širokog spektra vladinih i nevladinih partnera, baveći se pitanjima ranjivih grupa kako bi se osiguralo da niko ne bude izostavljen“, kazala je Gašparikova.

Bečić je rekao da Crna Gora ostaje posvećena temeljnim vrijednostima Ujedinjenih nacija (UN), afirmaciji efikasnog multilateralizma, otvorenoj saradnji i snaženju partnerstva sa UN.

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci i angažovanju cjelokupnog sistema UN-a u Crnoj Gori u odgovoru na posljedice izazvane pandemijom.

Bečić je, navodeći da od Skupštine očekuje da bude faktor sinteze, kohezije i homogenizacije crnogorskog društva, ukazao na otvorenost nacionalnog parlamenta za nastavak saradnje posvećene ciljevima održivog razvoja.

Iz Skupštine su kazali da su predstavnici agencija UN-a upoznali Bečića sa ključnim prioritetima u predstojećem periodu i izrazili spremnost da kroz buduće inicijative nastave saradnju sa parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније