Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 01. 2021. 12:26 >> 12:26
19

PEROVIĆ

Potenciranjem priče o SPC nanosi se šteta Vladi

Ponavljanjem tvrdnji da je nova vlast formirana pod patronatom Srpske pravoslave crkve (SPC) nanosi se šteta Vladi i unosi nesigurnost kod onih koji su glasali za smjenu Demokratske partije socijalista (DPS), smatra građanski aktivista Džemal Perović.

"Uticaj SPC nije ušao na sporedna vrata, već naprotiv, kroz litije, naočigled domaće i strane javnosti” rekao je Perović agenciji Mina.

On je kazao da premijer Zdravko Krivokapić nije došao tajno na čelo koalicije “Za budućnost Crne Gore”, niti je redosljed na listi objelodanjen nakon izbora.

“Potezanjem tih priča danas, nanosi se šteta Vladi, unosi nesigurnost kod onih koji su glasali za smjenu DPS-a, a hrabre se pristalice te stranke i satelita vezanih interesno”, ocijenio je Perović.

On je, govoreći o sastavu nove Vlade, rekao da ga je iznenadilo to što u njoj nema predstavnika manjina.

"Time je propuštena prilika da se dobije komotnija većina, ali i da se parira staroj vlasti u ovom veoma važnom segmentu“, smatra Perović.

On je kazao da je nova Vlada svojevrsni eksperiment koji je rijetko viđen u političkoj praksi, jer nije sastavljena od predstavnika izbornih lista pobjedničkih koalicija.

“I niko u ovom trenutku ne može sa sigurnošću reći koliko će potrajati. Pa ipak, na osnovu sličnih primjera u svijetu i svog političkog iskustva, usudiću se da predvidim duži rok trajanja nego što to izgleda u ovom trenutku”, naveo je Perović.

Komentarišući kritike koje na račun nove Vlade dolaze iz pojedinih redova nove parlamentrane većine, Perović je ocijenio da se takvim kritikama “daje kiseonik DPS-u, koji bi, da je bilo poštenih izbora, već bio prošlost”.

“Ali sve to ne mora da znači da će Vlada biti kratkog vijeka. Sjetimo se galame dan prije izbora, i onda glasanja svih, pod konac”, naveo je Perović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније