Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mediabiro ]

20. 02. 2021. 18:22   >>  22:15 8

PATRIOTSKI SKUP

CG da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju

Crna Gora mora da bude jedina partija za koju građani treba da glasaju, jer nije vrijeme za podjele i animozitete koji su nju kroz istoriju mnogo koštali, poručeno je, između ostalog sa patriotskog skupa koji je pod nazivom „Ujedinjeni za Nikšić“ organizovao Crnogorski pokret u zgradi Nikšićkog pozorišta.

„Nikšić nije i nikada neće biti grad koji gleda kako se gazi i ruši sve ono što je Nikšić bio kroz vjekove – simbol borbe za slobodu, antifašizam, čojstvo i junaštvo. Danas smo ovdje ne zbog bilo koje partije i pojedinca, danas smo ovdje da pošaljemo poruke zbog Crne Gore, zbog svojih predaka i zbog svojih potomaka. Danas ne govorim samo pred vama, govorim i pred vječnim sjenama heroja ovoga grada“, kazao je Zoran Mugoša iz Crnogorskog pokreta.

Građanski Nikšić i građanska Crna Gora, kako je naveo Predrag Vušurović iz Foruma slobodnih građana „Luča“, ne mogu se ni osporiti ni izbrisati.

„Vara se svako ko misli da građanski Nikšić i građansku Crnu Goru može uhvatiti na spavanju. Budniji su nego ikad – i Nikšić i Crna Gora. Vjerujem da će biti i trezveniji, a za to se moramo pogledati u ogledalo. Građansko ustajanje u odbranu sekularnog, viševjerskog i višenacionalnog i antifašističkog karaktera naše države je neugasivo. I nije pravo nego obaveza“, poručio je Vušurović.

Nikšić na martovskim izborima, kako je dodao, ne bira samo za sebe, već za cijelu Crnu Goru.

„Zbog toga i jesu sve oči uprte u Nikšić. Nije pitanje koga, nego šta biramo“, istakao je Vušurović.

Predsjednica partije Crnogorska Anđela Ivanović je okupljenima kazala kako budućnost Crne Gore kao multietničke i proevropske države koja gaji zapadni sistem vrijednosti nije zagarantovana. Ipak, kako je poručila, ona vjeruje u Nikšić.

„Vjerujem i u ujedinjene Crvene i Zelene Crnogorce koji će imati pomoć drugih naroda, protiv onih crnih crnogoraca koji sebe, hvala Bogu, danas drugačije nazivaju“, zaključila je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније