Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 07. 2021. 21:23 >> 21:36
12

DEMOKRATE

"Zaštita srpskog naroda puka fraza DF-a"

Okaraterisati kao "zakašnjelu" i "pokajničku" predloženu Rezoluciju Demokrata o genocidu u Pivi i Velici predstavlja upravo dokaz da je navodna politika zaštite interesa srpskog naroda kojom se kiti Demokratski front (DF) samo puka fraza iza koje ne stoji ništa osim politikantstva, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Podsjetimo, DF je ocijenio da predložena Rezolucija o genocidu u Pivi i Velici, koju je Demokratska Crna Gora uputila u skupštinsku proceduru, zakašnjela inicijativa, koja sadrži elemente pokajništva zbog usvajanja Rezolucije u Srebrenici.

"Demokrate su zajedno sa URA i Brankom Bošnjak iz DF-a glasali za Rezoluciju u kojoj piše da srpski narod nije genocidan, a to što je i DPS nevoljno digao ruku, DF koristi kao argument za napad na Demokrate i dio DF-a, zaboravljajući da su svako saslušanje ministara u Vladi Crne Gore DF izglasali zajedno sa DPS, podržavajući DPS-ove predloge i inicijative", navode u reagovanju,

Demokratska Crna Gora poziva sve partije i poslanike u Skupštini Crne Gore da se ostave po strani političke razlike i uskostranački interesi i da se zbog zajedničke budućnosti svih u Crnoj Gori podrži predlog Rezolucije o gencodu u Pivi i Velici.

"Ovo nije tema na kojoj bi se trebalo ili smjelo kalkulisati, već moramo osuditi svaki zločin podjednako jer je to mjera civilizacije", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније