Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

21. 09. 2021. 21:28 >> 21:57
13

KABINET PREDSJEDNIKA

"Moskva izmišlja da većina građana CG podržava SPC"

Ponovo iz Moskve stižu izjave, u kojima se odomaćila riječ "sramota". Riječ koja najbolje odgovara onome što čine predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države, navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Crne Gore.

Ističu da zvanična Moskva izmišlja da većina građana Crne Gore podržava SPC.

"Ne mogu da sakriju ustvari koliko ih boli, kako kažu, 'takozvana' evroatlantska orijentacija Crne Gore. Ali im ne smeta što su srpski patrijarh i srpski mitropolit dostavljeni na Cetinje helikopterom NATO snaga, prikriveni pancir ćebetom", navode u saopštenju.

Tvrde da je tu akciju podržala i Rusija.

"Kad već toliko pričaju o sramoti - zaista sramota za jednu tako veliku, značajnu zemlju, kako se ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsjedniku. Istorija će one koji su za to odgovorni smjestiti upravo na te stranice", zaključili su u saopštenju.

Podsjetimo, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odbacila je danas optužbe crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da se Rusija miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore, u vezi s događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније