Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

21. 10. 2021. 09:57   >>  10:53 4

ABAZOVIĆ

Imamo povjerenje SAD-a, očekuju nas pozitivna iznenađenja

Nakon sastanka u Vašingtonu, naročito u Stejt Dipartmentu, ali i ostalim institucijama, savezništvo između Crne Gore i SAD-a je samo pojačano, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. Istakao je da nas očekuju politička i ekonomska iznenađenja, koja će biti pozitivna za Crnu Goru i njene građane.

Abazović je u obraćanju tokom zvanične posjete SAD-u, kazao da su progresivne snage su dobile otvorenu podršku.

“Čeka nas reformski put. Nema kompromisa sa korupcijom i organizovanim kriminalom, a želimo da vidimo još američkih investicija u Crnoj Gori i u cijelom Zapadnom Balkanu", kazao je on.

Ono što nas očekuje u narednom periodu su iznenađenja.

"Biće i političkih i ekonomskih iznenađenja, ali u svakom slučaju pozitivnih za Crnu Goru i njene građane”, kazao je Abazović.

Dodao je da uskoro očekuje da  američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar posjeti Crnu Goru i potvrdi kvalitetno savezništvo između dvije zemlje.

Radulović: Jake Crne Gore nema bez jakih institucija

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović istakao je da je na svim sastancima Crna Gora dobila dvije jasne poruke.

“Poruku podrške Vladi Crne Gore u nastojanju da očuva evroatlantski put Crne Gore i da postane prva sljedeća članica EU, a i svim onim progresivnim snagama koje se za to zalažu”, kazao je on.

On se osvrnuo i na pisanja da Crna Gora nema podršku američkih saveznika.

"Bez obzira na slobodnu intepretaciju poojedinih medija da Crna Gora nema povjerenje našeg najvažnijeg saveznika i prijatelja SAD-a, samo naše prisustvo ovdje govori o tome da postoji puno povjerenja između Crne Gore i SAD-a", kazao je Radulović.

Kazao je da ih kao građane zabrinjava činjenica da kriminal i korupcija predstavljaju opasnost za bezbjednost jedne zemlje isto koliko ekstremizam i radikalizam.

Poručio je da jake Crne Gore nema bez jakih institucija koje neće zavisiti niti od jednog pojedinca u njima.

“Institucija koje neće zavisiti od političkih promjena. Mi smo dužni da izgradimo upravo takvu Crnu Goru koja će biti dostojna naših očeva i koja će biti vrijedna života naših pokoljenja”, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније