Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

21. 10. 2021. 12:00 >> 12:01
2

NOVAKOVIĆ-ĐUROVIĆ

Izvještaj EK je mapa puta za dalje djelovanje

Nalazi i preporuke iz Izvještaja Evropske komisije treba da služe kao mapa puta za dalje reforme u svim oblastima smatra Ana Novković-Đurović, politička direktorka URE.

Ona je saopštila da ta partija sa dužnom pažnjom analizira sve segmente ovog dokumenta.

"One oblasti u kojima je konstatovan ograničeni napredak ili izostanak napretka, kao što je oblast pravosuđa treba da budu prioritet daljeg djelovanja vlasti ali i opozicije. Raduje nas što je evidentiran progres u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala. Da bi mogli nastaviti dalje da ostvarujemo napredak u ovoj oblasti, i da bi građani osjetili efekte ovih rezultata, potrebno je hitno izglasavanje Tužilačkog savjeta. U suprotnom, progres će ostati ograničenog dometa", ukazuje Novaković-Đurović.

Napominje da bez profesionalnih tužilaca i njihovog zakonitog postupanja, kao i reformi u pravosuđu, kriminalci će se i dalje slobodno šetati Crnom Gorom.

"Crna Gora ima šansu da bude sljedeća članica EU. Uz podršku preko 70% građana za članstvo u EU, obaveza je svih političkih subjekata da svo djelovanje i energiju usmjere u tom pravcu", dodaje Novaković-Đurović.

Ističe da je URA svoje djelovanje uskladila sa evropskom agendom.

"Zato, integracija u EU mora ostati apsolutni prioritet ove Vlade i vladajuće većine, te svi politički dogovori treba da se postižu oko što bržeg ostvarivanja reformi u ovom pravcu, a ne oko podjele fotelja", zaključuje se u saopštenju političke direktorke Građanskog pokreta URA.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније