Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

22. 10. 2021. 11:45 >> 11:46
4

ŠEHOVIĆ ZA PORTAL

SD će imati četiri potpredsjednika

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore na kongresu planiranom za 31. januar temeljno će reformisati partiju i dodatno modernizovati njen rad, a postoji nepodijeljena spremnost kod svih donosilaca odluka da sprovedemo značajne promjene u programskom i statutarnom dijelu, kazao je za Portal RTCG Damir Šehović, potredsjednik SD-a. Kako je rekao, novi program koji će usvojiti još jasnije će partiju “profilisati kao savremenu ljevičarsku, ali ne i populističku partiju, koja prepoznaje nove potrebe građana, i društva u cjelini”.

“Značajan fokus ćemo imati na socijalnim uslugama, te ljudskim, političkim i svim drugim pravima. U ovakvom osjetljivom političkom momentu cijenimo posebno važnom emancipatorsku ulogu koju u vremenu poljuljanog sistema vrijednosti kao trenutno druga najjača opoziciona partija moramo imati, što nas i obavezuje da još glasniji budemo u zaštiti svih ustavom zagarantovanih prava koja nerijetko bivaju ugrožena”, kazao je Šehović.

On je najavio da će usvojiti novu, promijenjenim političkim okolnostima prilagođenu organizacionu strukturu, kojom će povećati broj ljudi koji učestvuju u procesu donošenja odluka, te samim tim doprinijeti dodatnoj unutarpartijskoj demokratizaciji.

“Ali ćemo zato insistirati na personalnoj i svakoj drugoj odgovornosti onih koji pomenute odluke donose. To će ne samo pospješiti kadrovsku fluktuaciju, nego će i afirmisati princip da napredovanje zavisi od učinaka i konkretnog svakodnevnog doprinosa, a ne od tzv. stečenih prava. Povećanje broja potpredsjednika sa dva na četiri, uvođenje nekoliko novih organa, te dodatno statutarno afirmisanje pozicije mladih i žena, samo su neke od strutarnih promjena koje nas očekuju” smatra Šehović.

Tvrdi da mu je čast što je od svih do sada održanih opštinskih odbora praktično jednoglasno predložen za kandidata za novog predsjednika SD.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније