Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

22. 10. 2021. 23:18 >> 23:17
8

REAGOVANJE IZ DPS-A

"Bošnjak pokušala da politički profitira na tragičnom događaju"

Kao i ostatak političkog bloka kojem pripada, Branka Bošnjak danas je tragičan slučaj iz druge države željela da predstavi kao nešto sa čim su povezani građani Crne Gore, kazao je član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović.

"S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, to ne bi bilo čudno, da gospođa Bošnjak nije pokušala da manipuliše sa funkcije potpredsjednice državne Skupštine, predstavljajući sve građane", saopštio je Muratović.

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak najavila je pokretanje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora o aferi „Možura“. Bošnjak je to saopštila tokom sastanka sa sinom ubijene malteške novinarke Dafne Karuana Galicije, Metjuom Karuana Galicijom.

"Dovođenje u zabludu njenog uvaženog sagovornika i korišćenje njegove lične tragedije kako bi se ona povezala sa bilo čime što je radila bivša vlast ne samo da je sramno, već iznenađuje čak i od nekoga ko pripada Demokratskom frontu", naveo je Muratović u reagovanju.

On j eporučio da se odlično zna da je i sam slučaj vjetroelektrana na Možuri od strane vlasti u potpunosti sproveden na zakonit način.

"Ukoliko neko smatra da nije - sve sumnje mogu biti preispitane, pa stoga ohrabrujemo i najavu parlamentarne istrage. No, iznošenje spekulacija bez jednog jedinog argumenta ne samo da je nedostojno, već i unižava samu instituciju u kojoj Bošnjak obavlja dužnost potpredsjednice", naglasio je Muratović

Umjesto što iznosi zastrašujuće neistine, kako je naveo, Branki Bošnjak bolje bi bilo da najprije objasni građanima kada će parlament uopšte početi sa radom, pošto, kako je dodao, polako dolazi i novembar, a sjednice ni na pomolu.

"To su realni problemi u koje su njen politički blok i ostali činioci vlasti uveli crnogorske institucije i funkcionisanje države i društva, a spekulacije neka ostavi za unutarpartijske sesije tračeva i laži, po kojima su svi do jednog prepoznati u javnosti", zaključio je Muratović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније