Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

26. 10. 2021. 17:00 >> 17:01
2

RAJZING RAJNKE NAJAVILA

Krivokapić na Bajdenovom Samitu za demokratiju

Premijeru Zdravku Krivokapiću uskoro će biti uručena pozivnica za učešće na Samitu za demokratiju, koji će biti održan 9. i 10. decembra u virtuelnom formatu, a čiji će domaćin biti američki predsjednik Džozef Bajden. To je najavila ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, tokom sastanka sa Krivokapićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, ambasadorka Rajnke je čestitala premijeru Krivokapiću na članstvu Crne Gore u Savjetu UN-a za ljudska prava, naglasivši da zajedničko članstvo SAD i Crne Gore u Savjetu predstavlja šansu za dodatno jačanje borbe za ljudska prava u svijetu.

Kako je naglasila ambasadorka, pozivnica će istovremeno predstavljati čin poštovanja prema Crnoj Gori i putu koji slijedi.

“Ovaj Samit predstavlja značajnu priliku da demokratske države svijeta predstave svoje ideje u vezi tri ključne teme: odbrane od autoritarizma, borbe protiv korupcije i unapređenja poštovanja ljudskih prava”, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog najavljenog poziva i prilike da Crna Gora doprinese ovom značajnom Samitu svojim idejama, dodavši da ovu vijest doživljava i kao podršku evropskoj i evroatlantskoj orijentaciji Vlade Crne Gore.

Predsjednik Vlade je istakao da ga je obradovala jučerašnja izjava zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, Gabrijela Eskobara, koji je naglasio značaj borbe protiv korupcije, koja će predstavljati jednu od kapitalnih tema najavljenog Samita.

Kako navode iz Vlade, premijer je podsjetio da je jedan od osnovnih preduslova za kvalitet demokratije, u društvima gdje je smjenjivost partija na vlasti bila rijetka pojava, zapravo ekonomski razvoj.

“Iz tog razloga, sa ciljem unapređenja životnog standarda svih građana Crne Gore, Vlada je naročito fokusirana na ekonomski razvoj”, poručio je Krivokapić.

Premijer je u tom smislu iskoristio priliku da predstavi ambasadorki određene elemente ekonomskog programa Vlade – „Evropa sad!“.

“Ambasadorka Rajnke je takođe izrazila zadovoljstvo zbog nedavne uspješne posjete članova Vlade Crne Gore, potpredsjednika i troje ministara, Sjedinjenim Američkim Državama, sa čim se dodatno složio i premijer Krivokapić”, navodi se u saopštenju.

Na kraju sastanka je iskazano zadovoljstvo zbog intenzivirane bilateralne saradnje između Crna Gore i SAD, pažljivog odnosa prema našem trajnom savezništvu, uz iskazanu želju da se odnosi između dvije zemlje, u budućnosti, dodatno osnaže.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније