Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z. [ Mina ]

30. 10. 2021. 18:34   >>  18:35 2

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA

Nimanbegu novi lider FORCA-e

Genci Nimanbegu izabran je za predsjednika Nove demokratska snage – FORCA, na današnjoj izbornoj Skupštini te partije.

Na izbornoj Skupštini, FORCA je izbarala i nove partijske organe upravljanja, sa novim pozicijama partijskih struktura koje će, kako se navodi, pozitivno uticati na unaprjeđenje i predstavljanje stranke i naroda koga ona predstavlja.

„Pored formiranja i restrukturiranja organa upravljanja, Skupština je izglasala novi Statut i novi politički program partije“, kaže se u saopštenju.

Izborna Skupština FORCA-e je izbarala novi Glavni odbor i novog predsjednika partije – Gencija Nimanbegua koji će na tom mjestu, nakon 16 godina rukovođenja, zamijeniti Nazifa Cungua.

Cungu je rekao da je FORCA osnovana sa plemenitim ciljevima kako nacionalnim tako i građanskim za odbranu dostojanstva svakog pojedinca, da bi ostvarili težnje za boljim životom.

Prema riječima Cungua, FORCA od danas postaje još jača.

„Osnažujemo naše političke strukture i stvaramo osnovu za sledeće nove pobjede koje će dati doprinos u obezbjeđivanju mira i stabilnosti za sadašnje i buduće generacije“, rekao je Cungu.

Nimanbegu je poručio da je četvrta izborna skupština FORCA-e novi demokratski standard za albanske partije i da dokazuje da promjena pozicija dolazi prirodno, tečno i kao politička i ljudska razboritost.

„Danas slobodno mogu reći da je “nada” riječ dana. Moramo vratiti nadu ljudima da će naše društvo biti ne samo ravnopravno sa drugima po pravima i mogućnostima ovdje u Crnoj Gori već i više od toga, biti društvo dijaloga, razboritosti u donošenju odluka i poštovanje najviših ljudskih i političkih moralnih principa“, rekao je on.

Nimanbegu je kazao da FORCA, kao nacionalna stranka, ima potrebu da vrati nadu kod Albanaca da je Albanac nesalomiv gdje god da se nalazi, da je biti Albanac najveći ponos, da je govoriti albanski najveća ljubav i da je odgajanje dijeteta kao Albanca veliko dostignuće.

„Albanci u Crnoj Gori moraju da shvate da njihovi problemi dobijaju najpravedniji i najprenosiviji glas samo sa Novom demokratskom snagom kao nacionalnom strankom“, poručio je Nimanbegu.

Kako se navodi u saopštenju, obnovom kadrova i novim načinom funkcionisanja partije, koristeći dosadašnja iskustva, FORCA će nastaviti sa prioritetima programa koje su autentično predstavljanje Albanaca u Crnoj Gori.

Dodaje se da se to odnosi na ekonomski razvoj u opštinama sa većinom albanskog stanovništva, smanjenje programskih razlika i bolja saradnja sa drugim albanskim političkim subjektima i drugim subjektima sa progresivnim demokratskim strategijama i programima iz zemlje i inostranstva.

Prioriteti su, kako se navodi, i nastavak rada na demokratizaciji društva, kao i nastavak rada kao pouzdan partner na putu ispunjavanja uslova za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније