Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

01. 12. 2021. 12:38   >>  12:56 2

KOPRIVICA

Damjanović bio na čelu UP kada je skinuta zabrana Belivuku

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je u Skupštini da je v.d direktora Uprave policije Vesko Damjanović bio na toj funkciji kada je skinuta zabrana ulaska Veljku Belivuku u Crnu Goru. Zbog toga, kako dodaje, rezultati ne preporučuju Damjanovića za obavljanje veoma važne funkcije u Beogradu niti da će njegovo imenovanje doprinijeti borbi protiv kriminala.

Koprivica je na sjednici Skupštine kazao je da je uputio Vladi Crne Gore pitanje na osnovu kojih kriterijuma je donijeta odluka da se bivši v.d direktora Uprave policije Vesko Damjanović imenuje za vršioca određenih poslova u ambasadi Crne Gore u Beogradu.

“Ovo je pitanje od značaja za sagledavanje kadrovske politike Vlade, naročito u oblasti diplomatije i bezbjednosti. Građani imaju pravo da dobiju informaciju i pravu sliku o tome ko vrši javne poslove u njihovo ime”, rekao je Koprivica.

Odgovarajući na pitanje državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Ljubomir Mišurović kazao je da je Damjanović određen da obavlja poslove u ambasadi u Beogradu na osnovu zahtjeva v.d. direktora policije Zorana Brđanina u kojem je navedeno da se u cilju jačanja saradnje sa susjednim državama u borbi protiv prekograničnog kriminala ukazala potreba određivanja predstavnika na bilateralnoj osnovi.

“Dalje je navedeno da bi imajući u vidu prethodno iskustvo i rezultate, angažovanje Damjanović dalje doprinijelo unapređenju saradnje između Crne Gore na polju borbe protiv prekograničnog kriminala”, kazao je Mišurović i dodao da je Damjanović određen na tu funkciju, po zakonu, na određeno vrijeme.

Koprivica je nakon toga kazao da nije do kraja jasno koje će poslove Damjanović obavljati u ambasadi u Beogradu.

Saopštio je i da se ne bi složio da rezultati preporučuju Damjanovića za obavljanje veoma važne funkcije u Beogradu, niti da će njegovo imenovanje doprinijeti borbi protiv kriminala dvije države.

“Damjanović je bio v.d. direktor UP onda onda kada je skinuta zabrana ulaska Veljku Belivuku u Crnu Goru. On je ili donio tu odluku ili nije znao, nije smio ili nije umio da se suprotstavi onima koji su faktički donijeli tu odluku. Umjesto da bude izveden pred sud pravne države, on je nagrađen ovim javnim poslom. To je jedna loša poruka koja se šalje kada je u pitanju bezbjednosni sektor i borba protiv organizovanog kriminala. Ako je on propustio monstruoznog kasapina da uđe u Crnu Goru kako se može očekivati da unaprijedi saradnju između dvije države u pogledu borbe protiv kriminala. Ako je uz njegovo saglasnost ušetao monstruozni kasapin, kako se može očekivati da on doprinosi osiguranju bezbjednosti građana bilo jedne ili druge države”, zaključio je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније