Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (MINA) ]

12. 12. 2021. 16:39 >> 16:41
1

ČEŠKA

Protest u Pragu zbog obavezne vakcinacije

Oko 500 ljudi protestovalo je danas u centru Praga zbog obavezne vakcinacije protiv korona virusa za starije osobe i predstavnike niza profesija, koja će početi da važi od 1. marta. Organizatori protesta smatraju da je obavezna vakcinacija protivustavna i da svaki građanin ima pravo da samostalno odlučuje da li će da se vakciniše protiv koronavirusa ili ne. 

Ističu da nijesu protiv dobrovoljne vakcinacije, već protiv toga da ona bude obavezna.

Češka vlada je 6. decembra odobrila predlog Ministarstva zdravlja da se od 1. marta naredne godine uvede obavezna vakcinacija protiv koronavirusa za osobe starije od 60 godina, kao i za predstavnike profesija kao što su medicinski radnici, policija, vojska i socijalni radnici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније