Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ rtcg.me ]

28. 12. 2021. 08:19 >> 23:08
8

POPOVIĆ

"U toku borba za prevlast, presudiće Evropa sad"

Bivši lider Narodne partije Predrag Popović smatra da opstanak Vlade zavisi od uspjeha projekta “Evropa sad” kome, kako je dodao, treba dati šansu. On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je se u Crnoj Gori odvija scena borbe za prevlast i da parlamentarna većina mora da se "dozove pameti" i počne da radi u interesu građana.

Popović smatra da je odnos prema aktuelnoj Vladi plod nerealnih očekivanja nakon smjene tridesetogodišnje vlasti.

Po njegovom mišljenju “Evropa sad” je ostvariv program.

“Zašto ne dati priliku da taj program zaživi? Ako poslanici osluškuju narod naravno da će ga podržati”, kazao je Popović.

Ipak sudeći po postupcima nekih poslanika, nije uvjeren da program čeka “ružičasta budućnost”.

Govoreći o izjavi premijera Zdravka Krivokapića da će dati ostavku ako budžet ne bude održiv do juna, Popović kaže da je to u redu i da treba projektu dati šansu.

“Taj projekat mora biti omeđen vremenski i ukoliko se u tom vremenu ne realizuje ono što je predviđeno, naravno da je prirodno da ti ljudi podnesu konsekvence, a to je ostavka Vlade i da se ide na nove izbore”, kazao je on.

Popović smatra da opstanak vlade zavisi od uspjeha projekta Evropa sad i budžeta.

“Uz uslov da projekat bude onakav kakvim ga je Vlada predložila. Jer ako vi dajete nekome šansu, a onemogućite ga da dođe do instrumenata koji su mu neophodni, onda mu vežete ruke. To je kao da fudbaleru vežete noge i čekate hoće li dati gol”, objašnjava Popović.

Za Popovića je neshvatljivo da je godinu trajala priča o izboru članova Tužilačkog savjeta.

“Mogu da shvatim i političke kalkulacije i interese, ali ne u mjeri da od institucija pravite instrumente za realizaciju ličnihinteresa. Nadam se da je ovo konačno realizacija Tužilačkog savjeta, a nakon toga mogu se očekivati i rezultati”, kazao je on.

On za kašnjenje u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala okrivljuje parlamentarnu većinu.

“Ono što je opozicija ostavila novoj vlasti je njihova biografija, a ono što se dešavalo nakon uspostavljanja vlasti ide direktno na adresu parlamentarne većine, najdirektnije Demokratskog fronta koji je prednjačio. Mi imamo scenu borbe za prevlast uticaja što se odrazilo na rad Vlade i unutrašnjim procesima”, kazao je on.

Smatra da su građani litijama poslali poruku da svi koji se ogluše o volju građana snositi posljedice.

“Nadam se da će ta volja građana uticati na političke konstituente u parlamentarnoj većini da se "dozovu pameti i prekinu svađe, da počnu raditi i da njihovim radom mi dobijemo određeno ostvarenje sna”, kazao je Popović.

Govoreći o Memorandumu manjinskih partija kazao je da tu nije riječ ni o kakvoj velikoj priči. 

"Radi se o kalkulaciji koja za rezultat treba da ima 'gdje sam ja tu' ", kazao je Popović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније