Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

10. 01. 2022. 20:45   >>  21:07 1

ĆOROVIĆ SAOPŠTIO

BS podržava cjelovitost i suverenost BiH

Bošnjačka stranka (BS) podržava granice Bosne i Hercegovine (BiH) koje je propisao Dejtonski sporazum, kao i cjelovitost, integritet i suverenost te države, kazao je potpredsjednik BS Jasmin Ćorović.

“Oštro osuđujemo secesionističke izjave koje se posljednjih dana mogu čuti od političkih predstavnika iz manjeg bh.entiteta, kao i od određenih zvaničnika iz Srbije”, rekao je Ćorović.

On je dodao i da osuđuju nacionalističko divljanje, provokacije i prijetnje koje su upućene Bošnjacima u BiH, ali i u Srbiji.

“Budućnost cijelog regiona mora biti u Evropskoj uniji (EU), ali zasigurno ne možemo govoriti o evropskim vrijednostima ako i danas čujemo prijetnje novim genocidom”, istakao je Ćorović.

Čorović je pozvao sve političke predstavnike u Crnoj Gori i regionu da daju doprinos pomirenju i smirivanju tenzija.

“Vraćanje u devedesete godine je odustajanje od građanske, evropske, multietničke i antifašističke Crne Gore. Sigurni smo da većinska Crna Gora ne želi da ide nazad, već naprotiv, u pravcu integracija i napretka”, kazao je Ćorović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније