Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

17. 01. 2022. 06:54 >> 06:55
2

BOŠNJAK ZA PORTAL

Anketni odbor za "Možuru" u martu

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak (PzP/DF) rekla je za Portal RTCG kako očekuje da će parlament u martu usvojiti odluku o formiranju Anketnog odbora za slučaj "Možura", te da će se time dati doprinos raskrinkavanju korupcionaške afere. Ona je podvukla da se ova odluka dosad nije našla na dnevnom redu zakonodavnog doma iz razloga proceduralne prirode. 

"Ocekujem da će Skupština u martu tu odluku usvojiti, jer razlog što se to nije našlo na dnevnom redu poslednje sjednice jesenjeg zasjedanja jeste proceduralne prirode. Konkretno, mora se ispoštovati procedura i dobiti potvrda da nije sudski postupak u toku povodom ove teme. A ta potvrda će do proljećnog zasjedanja sigurno biti pribavljena", kazala je Bošnjak.

Ona je navela kako sve ukazuje da je sam vrh bivšeg režima bio umiješan u ovu aferu. 

"Formiranje odbora svakako će dati doprinos raskrinkavanju korupcionaške afere koja ima mnogo širi opseg. Zato će to biti značajan doprinos u borbi protiv korupcije jer sve ukazuje da je sam vrh tadašnjeg režima bio upleten u ovu aferu a nažalost, raskrinkavanje ove afere životom je platila malteška novinarka", istakla je Bošnjak.

Podsjetimo, pet poslanika parlamentarne većine podnijelo je inicijativu Skupštini Crne Gore o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora koji bi prikupio informacije i činjenice u vezi sa postupanjem nadležnih povodom projekta vjetroelektrane Možura.

Predlog odluke na sjednici Skupštine obrazlagaće Branka Bošnjak, a pored nje predlagači su i Branko Radulović, Vladan Raičević, Jovanka Bogavac i Nikola Bajčetić.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније