Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

18. 01. 2022. 10:57   >>  10:58 3

ĐUROVIĆ

"CG između EU i puta u sankcije i vizni režim"

Crna Gora se trenutno nalazi između dva puta, prvog koji nas vodi u EU i drugog koji nas vraća u vrijeme sankcija i viznog režima, poručio je potpredsjednik URE Goran Đurović reagujući na izjave potpredsjednika Demokrata Vladimira Martinovića. On je kazao da Demokratama nije smetao 21 milion koji pominju kada je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović predložio Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine ili kada su, kako je rekao, zapošljavali po dubini i širini.

Martinović je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je manjinska vlada, koju je poslanicima juče predložila koalicija Crno na bijelo kao model izlaska iz političke krize, ponuda je za saradnju DPS-u.  

„Ovih dana se sve partije opredjeljuju između ova dva puta i drago nam je što velika većina partija u parlamentu želi da ide putem EU. URA je do zadnjeg momenta branila ovu vladu ali kap koja je prelila čašu bilo je izglasavanje nepovjerenja za troje ministara od većine u parlamentu i samim tim srušila bilo kakav legitimitet ove vlade“, poručio je Đurović.

On navodi da su poruke od strane zvaničnika EU i međunarodne zajednice svakim danom jasnije jer se od Crne Gore traži ozbiljnost i većina u parlamentu za usvajanje reformskih zakona.

„URA je 30. avgusta povukla hrabar potez smijenivši DPS ali posao sa tim nije završen jer smo mi građanima obećali ulazak u EU i to ćemo da ostvarimo“, naglašava Đurović.

„Što se tiče prizemnog pominjanja famoznih 21 milion od strane Demokrata u URI nijesmo primjetili da im je taj 21 milion smetao kada je Dritan Abazović predložio Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine ili kada su zapošljavali po dubini i širini. Imajući sve to u vidu pozivamo vas da budete dio evropske priče i da se manete populizma o milionima i izdaji jer to je retorika koju je koristio Slobodan Milošević, a od koje smo imali sankcije, vize i ratove“, zaključuje Đurović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније