Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.V. ]

29. 04. 2022. 06:28   >>  09:46 4

ZVANIČNA POSJETA

Donfrid i Eskobar danas u Crnoj Gori

Pomoćnica državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) iz Biroa za evropske i evroazijske poslove, Karen Donfrid i specijalni izaslanik Stejt departmenta Gabrijel Eskobar danas u posjeti Crnoj Gori. Eskobar i Donfrid u ponedjeljak su započeli petodnevnu posjetu Zapadnom Balkanu.

Iz Stejt departmenta ranije su kazali da će Eskobar i Donfrid istaći podršku SAD-a i potrebu da se ubrza rad na evroatlantskom putu Crne Gore i pristupanju Evropskoj uniji (EU), kao i na jačanju članstva u NATO-u.

Oni će, kako je najavljeno, istaći i podršku zajedničkim vrijednostima, uključujući borbu protiv korupcije.

Iz Stejt departmenta naveli su da će posjeta američkih zvaničnika biti prilika da Crnoj Gori zahvale što se pridružila sankcijama Rusiji u znak podrške Ukrajini, na pružanju humanitarne i bezbjednosne pomoći i tome što je zatvorila vazdušni prostor za ruske avione.

 Donfrid i Eskobar u ponedjeljak su doputovali u Prištinu, u utorak su boravili u Beogradu, a potom su razgovarali sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније