Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

12. 05. 2022. 19:36 >> 19:47

RADULOVIĆ - VIKERS

Energetski sektor strateška grana crnogorske ekonomije

Savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za vanjsku politiku Đorđe Radulović sastao se sa trgovinskim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan Martinom Vikersom, i tom prilikom ga upoznao sa aktivnostima koje Vlada Crne Gore preduzima na planu diversifikacije ekonomije i stvaranja atraktivnih uslova za privlačenje stranih direktnih investicija.

"Posebno ukazao da energetski sektor predstavlja jednu od strateških grana crnogorske ekonomije, ocijenivši da postoji prostor za snaženje saradnje sa britanskim partnerima na realizaciji infrastrukturnih projekata izgradnje objekata za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. U tom smislu, podsjetio na mogućnost pokretanja prvog ekonomskog dijaloga Crna Gora – Ujedinjeno Kraljevstvo, po uzoru na onaj koji već održan sa SAD. Na toj liniji, informisao da je Vlada već pokrenula slične inicijative i sa pojedinim državama EU, kako bi se predstavili investicioni potencijali Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, Vikers je iskazao zainteresovanost u povezivanju privreda dvije zemlje, odnosno kroz potencijalno ulaganje renomiranih britanskih kompanija u Crnu Goru, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije.

"Sagovornici su se složili da će finalizacija Sporazuma o trgovini, partnerstvu i saradnji između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, dati podstrek unapređenju ekonomskih odnosa dvije zemlje. Sastanku su prisustvovali Stiv Erik, zamjenik britanske ambasadorke u Crnoj Gori i Geret Evans, savjetnik za trgovinske odnose za Zapadni Balkan", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније