Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

18. 05. 2022. 16:38 >> 16:36
3

ŠARANOVIĆ

"Hoće poseban status za Zetu da bi umanjili poraz u Podgorici"

U Demokratama Crne Gore ističu da Zeta treba da ima isti status kao i Tuzi, te da su to napominjali i 2017. kada je zakonskim izmjenama Tuzima omogućen status samostalne opštine. Nastojanje sada da se taj proces realizuje je, kako smatra poslanik Danilo Šaranović, pokušaj da se umanji gubitak glasova za stranke nove većine u Podgorici na izborima.

Tada su, kakao je kazao poslanik Danilo Šaranović, iz vlasti odbijali da isto učine za Zetu, iako su u Demokartama tvrdili da je to potpuno logično i prirodno, i da Zeti to pripada.

"Sada kada prema svim pokazateljima u Zeti imaju veliki pad podrške, a što su potvrdili i posljednji parlamentarni izbori kada je opozicija u Zeti sa preko 3.000 glasova razlike pobijedila vlast, a kako građani Zete imaju dvostruki glas, hoće da, pored sigurnog gubitka Zete, pokušaju smanjiti razliku u Podgorici", ocijenio je Šaranović.

Kako je dodao, za razliku od te i takve vlasti, Demokrate se ne igraju sa građanima zarad sitnih kalkulacija.

"Kako smo se oduvijek zalagali za samostalnu opštinu Zeta, tako će biti i ubuduće i ideju o samostalnoj opštini Zeta principijelno ćemo uvijek podržavati prateći šta će njena realizacija sve podrazumijevati", navodi Šaranović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније