Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

18. 05. 2022. 16:32 >> 16:30
1

RAJNKE S ADŽIĆEM

CG da ostvari mjerljive rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) daće puni doprinos snaženju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) kao ključnim partnerom, ocijenjeno je tokom sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i ambasadorke SAD u Podgorici Džudi Rahzing Rajnke.

"Tradicionalno dobri odnosi naše dvije zemlje i komunikacija u ključnim oblastima biće osnaženi u narednom periodu", jedna je od poruka sa sastanka ministra i ambasadorke.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnim temama i osvrnuli se na dosadašnju saradnju MUP-a i ambasade, koja se ogleda u brojnim zajedničkim projektima.

Adžić je, navodi se u saopštenju, predstavio ambasadorki prioritete 43.Vlade na planu jačanja povjerenja građana u institucije, kao i u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

”Nastavak saradnje sa SAD-om, kao jednim od naših ključnih partnera i uspostavljanje demokratskih principa na bazi jačanja bezbjednosnog sektora biće u našem fokusu”, kazao je Adžić.

Ambasadorka Rajnke izrazila je zadovoljstvo povodom dosadašnje saradnje, te naglasila da Crna Gora u SAD-u ima iskrenog partnera.

“Očekujem da će Crna Gora u narednom periodu ostvariti mjerljive rezultate, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, što će je približiti savremenim demokratijama, sa kojima već dijeli ključne vrijednosti”, poručila je ambasadorka.

Crna Gora cijeni iskustvo i pomoć SAD-a, te u tom kontekstu iskazuje punu spremnost za jačanje saradnje i nove inicijative.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније