Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

19. 05. 2022. 19:43 >> 19:55

KRIVOKAPIĆ

"Crna Gora će podržati uspostavljanje svih tijela za razrješenje ratnih zločina u Ukrajini"

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić susreo se u Italiji sa zamjenicom ministra vanjskih poslova Ukrajine, Eminom Džaparovom, i kako je saopštzeno, tom prilikom "ponovio čvrstu podršku Crne Gore ukrajinskoj nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu".

On je, kako je saopšteno, dodao da se Crna Gora beskompromisno pridružuje euro-atlantskim partnerima u isticanju i zaštiti prava svih država da samostalno biraju svoje vanjskopolitičko opredjeljenje i bezbjednosne aranžmane.

"Povodom ratnih zločina počinjenih u toj zemlji, Krivokapić je istakao da je nesporna solidarnost Evrope potrebna ali da je pravda još potrebnija, kao i da će Crna Gora snažno podržati uspostavljanje svih relevantnih tijela i mehanizama u cilju njihovog razrješenja, kako bi počinioci bili privedeni pravdi", navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi,Krivokapić je ponovio  da rna Gora snažno "saosjeća sa patnjom ukrajinskog naroda što dokazuje činjenica da je već poslala vojnu ali i humanitarnu pomoć u cilju materijalizacije svoje solidarnosti ka Ukrajini, te dodao da će u koordinaciji sa EU i NATO partnerima, nastaviti da podržava Ukrajinu u njenim naporima da odgovori svim izazovima sa kojima je suočena usljed ruske vojne agresije".

Krivokapić se, dan uoči sjednice Komiteta ministara Savjeta Evrope susreo sa i sa predsjednikom Parlamentarne skupštine SE, Tinijem Koksom. 

Kako je saopšteno, tokom susreta sa Koksom, Krivokapić je istakao značaj Savjeta Evrope, kao organizacije koja postavlja standarde, u promociji i zaštiti ljudskih prava, demokratije i vladavine prava, što je od posebne važnosti u jeku aktuelne krize na evropskom kontinentu.

Krivokapić je, kako se navodi, istakao da je Crna Gora, kao punopravna članica SE i kandidat koji je lider u procesu pregovaranja za članstvo u EU, u potpunosti posvećena dostizanju standarda koje Savjet Evrope promoviše.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније