Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

20. 05. 2022. 13:46   >>  21. 05. 2022. 07:12 1

PODRŠKA UK I AUSTRIJE

"Podržavamo CG u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala"

Borba protiv nelegalne trgovine duvanom preko Luke Bar zahtijeva koordinisane napore svih relevantnih organa vlasti, u Ujedinjeno Kraljevstvo ohrabruje finansijske istrage u oblasti neleglalne trgovine duvanom, kako bi se spriječio negativan uticaj ove pojave na ekonomiju Crne Gore i UK, saopštila je Britasnka ambasada u Podgorici.

Kako navode, Britanska ambasada pozdravlja korake koje je crnogorska Vlada preduzela na suzbijanju krijumčarenja cigareta zaplijenom 1,45 milijardi cigareta u Luci bar prošlog vikenda.

"Borba protiv nelegalne trgovine duvanom preko Luke Bar zahtijeva koordinisane napore svih relevantnih organa vlasti, i UK ohrabruje finansijske istrage u oblasti neleglalne trgovine duvanom kako bi se spriječio negativan uticaj ove pojave na ekonomiju Crne Gore i UK. Nastavljamo da radimo sa međunarodnim partnerima na podršci Crnoj Gori u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala", napisali su na Tviteru.

Podrška Austrije u borbi protiv krijumčarenja narkotika

Austrija će podržati Upravu prihoda i carina (UPC) u borbi protiv krijumčarenja narkotika i drugih oblika nezakonitih aktivnosti, poručio je austrijski ambasador Karl Miler na sastanku sa direktorom UPC Radem Miloševićem.

Kako je saopšteno iz UPC, Milošević upoznao je ambasadora sa kompleksnošću i značajem nadležnosti i rada UPC, rezultatima u posljednje vrijeme na polju naplate prihoda, kao i borbe protiv krijumčarenja i nelegalne trgovine, prvenstveno akciznom robom - cigaretama.

“U tom kontekstu izražena je potreba za daljim jačanjem i proširivanjem saradnje”, kaže se u saopštenju.

Milošević je rekao da je zbog prirode posla neophodna podrška evropskih partnera i da skladu sa tim, očekuje definisanje konkretnih modela saradnje i pomoći.

“Miler se saglasio da je jačanje saradnje od izuzetne važnosti i istakao spremnost da UPC bude pružena puna podrška na putu realizacije ciljeva, prvenstveno na polju borbe protiv krijumčarenja narkotika i drugih oblika nezakonitih aktivnosti”, kaže se u saopštenju.

Miler je naveo da Austrija želi da Crnu Goru što prije vidi u Evropskoj uniji i spremna je da pruži snažnu podršku u tom smjeru, i državi i UPC.

“U tom smislu, od važnosti su i mogućnosti koje nudi IPA 3 program”, rekao je Miler.

Milošević je upoznao Milera i sa značajem i nadležnostima Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu UPC, i sa važnošću njegovog daljeg snažnog razvoja i izdizanja na nivo evropskih službi tog tipa, a u tom kontekstu je posebno bitno jačanje saradnje sa Tužilaštvom.

“Naglasio je da će fokus u narednom periodu biti i na odlučnoj borbi protiv korupcije u službi, i da je i u tom segmentu od izuzetne važnosti podrška međunarodnih partnera”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније