Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

20. 05. 2022. 15:11   >>  15:09

NA ĆEMOVSKOM POLJU

Ministarstvo ekologije organizovalo akciju čišćenja

Povodom obilježavanja 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma organizovalo je akciju čišćenja u blizini Stočne pijace na Ćemovskom polju.

Akciji su se, pored ministarke Ane Novaković Đurović i kolektiva Ministarstva, priključili i predstavnici preduzeća „Čistoća“ d.o.o. Podgorica, koji su za učesnike akcije obezbijedili kese za otpad i rukavice.

„Želim svim građankama i građanima Crne Gore da čestitam Dan nezavisnosti i izrazim želju da ćemo sljedeći praznik čekati u ekološki uređenijoj državi. Naša obaveza i odgovornost je da tome doprinesemo, da štitimo naša područja, naša prirodna bogatstva, da istovremeno obezbijedimo razvoj i da zaista naša ekološka država bude naša velika prednost i naš brend”, izjavila je ministarka Novaković Đurović. 

Ministarka je dodala da su današnjom akcijom željeli da pokažu da svi možemo da uradimo po nešto za našu okolinu i za našu državu i posebno zahvalila predstavnicima „Čistoće“ na predusretljivosti i saradnji. Kako je najavila, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će nastupiti u narednom periodu gdje god to bude neophodno, jer je problem sa otpadom sveprisutan u našoj zemlji.

Ministarka je posebno naglasila da, pored aktivnosti na terenu, Ministarstvo intezivno radi i na stvaranju dobrog zakonskog i institucijalnog okvira u oblasti upravljanja otpadom i najavila da očekujemo ubrzo i finalnu fazu izrade Zakona o upravljanju otpadom, koji će biti usklađen sa evropskim standardima.

U akciji je sakupljeno 50 džakova otpada. Za jedinu na svijetu. Naša je, čuvajmo je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније