Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

20. 05. 2022. 17:52   >>  18:07 3

FATIĆ

Tri bivša ministra tražila naknadu po prestanku funkcije

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Bogdan Fatić kazao je da će bivši ministri Jakov Milatović, Olivera Injac i Jelena Borovinić Bojović podnošenjem zahtjeva za ostvarivanje prava na naknadu po prestanku funkcije, inkasirati ukupno 60 hiljada eura.

Fatić je kazao da su bivši ministri podnošenjem zahtjeva pokazali "da nemaju drugog načina da zarade platu, osim iz državnog budžeta".

"Upravo na osnovu njihovog najnovijeg postupka, osim što im se očigledno dopao život na račun građana Crne Gore, možemo u punom kapacitetu da vidimo pravu “stručnost” bivših ministara, koji pored navodne “ekspertize”, nijesu u stanju da pronađu drugo radno mjesto. Istini za volju, rijetko koji poslodavac bi bio dovoljno hrabar da zaposli ovakve kadrove, uzimajući u obzir njihove rezultate iz perioda ministrovanja", kazao je Fatić.

On je dodao da ne osporava ničije pravo na naknadu koje proizilazi iz člana 36. Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koje se ostvaruje na lični zatjev, i ukazao na četiri osnova po kojima pravo iz stava 1 ovog člana, ne bi moglo važiti - da su nekadašnji ministri zasnovali novi radni odnos; izabrani, imenovani ili postavljeni na drugu funkciju na osnovu koje ostvaruju prihod; ostvarili pravo na penziju; ili to sami zatražili.

Fatić navodi da će Jakov Milatović i u narednom periodu mjesečno primati oko 1.586 eura, odnosno za godinu dana inkasirati nešto više od 19.000 eura. Sa druge strane, a po istom osnovu, Jelena Borovinić Bojović će mjesečno primati 1.762 eura, odnosno za godinu dana će ostvariti zaradu od preko 21.000 eura, dok će Olivera Injac mjesečno dobijati oko 1.635 eura ili 19.620 eura u narednih godinu dana.

"Svakako da je kumulativni iznos od oko 60.000 eura, koliko će naši sugrađani finansirati nerad nekadašnjih ministara u narednih godinu dana, manji trošak za cjelokupnu državu od materijalne štete koju bi ministarski trio nanio našoj državi, da su ostali i dalje na svojim funkcijama", zaključio je Fatić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније