Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

T.G.

04. 06. 2022. 20:20 >> 20:18
1

KONGRES ALDE SAVEZA

Popović: LP važna za povratak CG na evropski put

Na Kongresu ALDE saveza liberala Evrope koji je završen danas izabrani su kopredsjednici koji će voditi ovaj evropski politički savez liberala narednih godina, Ilhan Kjučuk iz Bugarske i Timi Dalej iz Irske. Izabran je i Biro ALDE i potpredsjednici ovog saveza, navodi se u saopštenju.

Na Kongresu je učestvovao i predsjednik Liberalne partije Andrija Popović koji je predstavljao delegaciju crnogorskih liberala.

Predsjednik Popović posebno je razgovarao sa evropskim liderima o političkim procesima u Crnoj Gori i važnosti povratka naše države na evropski put čemu LPCG daje značajan doprinos.

Na Kongresu kojim su prisustvovali i premijeri Luksemburga Havijer Betel i Belgije Aleksander De Kro, Margaret Vestager potpredsjednica Evropske Komisije, Stefan Sežurn EU poslanik i lider ALDE u Evropskom parlamentu, održan je i sastanak lidera liberala Evrope kojom je prisustvovao i lider LPCG.

Na kongresu je upriličena i dodjela nagrade za liberalizam koja nosi ime preminulog lidera ALDE koji je bio veliki prijatelj Crne Gore Hans Van Balen.

Razgovaralo o svim aktuelnim pitanjima za EU, budućnosti ovog saveza i proširenja u regionu, perspektiva mira u Evropi i rat u Ukrajini, stanju ljudskih prava i osnaživanju evropske ideje i vrijednosti, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније