Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

15. 06. 2022. 17:40 >> 17:38

DUKAJ - LUNDBERG

Prioritet reforma javne uprave

Reforma javne uprave, digitalizacija i uspostavljanje efikasne i transparentne uprave koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad, prioritet je Ministarstva javne uprave (MJU), kazao je resorni ministar Maraš Dukaj.

Iz MJU su kazali da se Dukaj sastao danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija (UN), Piterom Lundbergom i upoznao ga sa prioritetima u radu resora i vizijama daljeg unapređenja javne uprave, uključujući i proces digitalizacije.

“Pred MJU je puno izazova i prioritet je kreiranje strateških pravaca razvoja na planu reforme javne uprave i digitalizacije i uspostavljanje efikasne i transparentne javne uprave koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad i približavanje standardu i nivou koje imaju države članice Evropske unije”, kazao je Dukaj.

On je zahvalio na podršci koju je UN u prethodnom periodu pružio i istakao da su veoma značajan partner i podrška na putu reforme.

Dukaj je, kako se navodi, podsjetio da Crna Gora, u cilju poboljšanja dobrog upravljanja i unapređenja demokratskog i digitalnog društva, kroz učešće u radu UN-a i njenih brojnih specijalizovanih agencija i organizacija u UN sistemu, koristi brojne programe podrške za razvoj i saradnju.

Lundberg je, kako se dodaje, istikao značaj resora javne uprave za dalji razvoj Crne Gore.

„Naša saradnja sa Crnom Gorom u prethodnom periodu bila je veoma konstruktivna. Uvjeren sam da ćemo kroz naredni petogodišnji okvir saradnje dodatno učvrstiti partnerstvo i zajednički doprinijeti ubrzanju ostvarivanja Ciljeva održivog razvoja u Crnoj Gori“, kazao je Lundberg.

Sagovornici su, kako se navodi, rekli da su otvoreni za još intenzivniju saradnju na temelju buduće podrške i saradnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније