Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

21. 06. 2022. 17:21 >> 17:19
3

KNEŽEVIĆ POZVAO KONJEVIĆA

Riješite spor DPS-a i SNP-a oko izbora predsjednika Odbora

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević pozvao je potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Raška Konjevića da riješi unutarkoalicione probleme između DPS i SNP i omogući što prije rad Odbora. Kako je kazao u ovom trenutku traju borbe između DPS-a i SNP-a da li će novi predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu biti Peđa Bošković ili Dragan Ivanović, a činjenica je i da poslanici DPS-a opstruiraju rad Odbora ne dolazeći na zakazano kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora i tužilaštva.

Podsjetio je Konjevića i da sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu može zakazati i predsjednica Skupštine, Danijela Đurović ili jedna trećina poslanika.

"Ne osjećam nikakvu odgovornost što je u borbi za prvog čovjeka ANB-a pobijedio predlog Ranka Krivokapića, a ne Vladimira Jokovića, i sad se preko funkcije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu prave kompenzacije i trgovina u novouspostavljenoj većini. U slučaju predloga, koji je upućen Odboru, da za generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata bude postavljen Janko Laković, ministar Konjević, kao iskusni parlamentarac, veoma dobro zna modele obezbjeđivanja kvoruma za rad, i da, kao predsjednik SDP-a može izvršiti uticaj na svoje koalicione partnere da se najzad dogovore ko će biti novi predsjednik Odbora, imenuju nedostajuća tri člana Odbora, i tako deblokiraju njegov rad", navodi Knežević u saopštenju.

Što se tiče njegovog stava, on je, kako je naveo, javnosti poznat: sigurno neće preskakati sjednice, jer poslanici DPS-a ne žele da se pojave na kontrolnom saslušanju, a još manje će izigravati dekor u obračunima novouspostavljene parlamentarne većine.

"Aktuelna parlamentarna većina već koliko sjutra može pokrenuti inicijativu za moju smjenu sa funkcije predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, i ja ih pozivam, i ohrabrujem da to učine. A ideja da bude izabran novi Odbor za bezbjednost i odbranu, i to na sjednici Administrativnog odbora, kako bi se stvorio privid da nisam smijenjen zajedničkim glasovima DPS, SNP i URA, može se sprovesti, ali bez učešća DF-a. Procedura je jasna, te pozivam članove Odbora da je primijene, i da me, kroz dostavljenu inicijativu i potpise, smijene sa funkcije predsjednika Odbora. Ali svakako ne prihvatam da preuzmem odgovornost za to, što DPS i SNP ne mogu da se dogovore oko funkcije predsjednika Odbora, a još manje sam spreman kršiti zakon i principe na kojima sam Odbor vodio", poručio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније