Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ MINA ]

23. 06. 2022. 15:35   >>  15:39 3

NAKON SASTANKA U BRISELU

Đukanović: Crna Gora da prednjači na evropskom putu

Crna Gora je u stanju da i u narednom periodu bude država koja će prednjačiti na evropskom putu i koja će biti promoter evropskih vrijednosti u regionu Zapadnog Balkana, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

Đukanović je novinarima, nakon Sastanka lidera Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana, rekao da je sa tog sastanka poslata jasna poruka da zemlje Zapadnog Balkana imaju mjesto u EU i da je jako važno da se vrati kredibilitet politici reformi našem regionu.

Kako je kazao, na sastanku je razgovarano o geopolitičkom kontekstu u svijetlu agresije Rusije na Ukrajinu, pa je dodatno potencirana važnost opredjeljivanja, ne samo unutar EU, već i kod zemalja kandidata koje pretenduju na članstvo.

“Važno je da svaka država shvati da s obije noge mora biti na strani temeljnih evropskih vrijednosti. To je poruka koju je lijepo čuti jer je Crna Gora već godinama usaglašena sa vanjskom bezbjednosnom politikom EU”, rekao je Đukanović.

On je kazao da je mnogo razgovarano o tome kako prevazići zastoj u evropskim integracijama, kao i specifičnim problemima Zapadnog Balkana.

“Atmosfera na savjetu je takva da se uvažava potreba davanja nove dinamike pregovora sa zemljama Zapadnog Balkana ali i da je mnogo problema koji su u međuvremenu nastali i koje je sada jako komplikovano brzo riješiti”, naveo je Đukanović.

On je kazao da, kada je riječ o Crnoj Gori, svuda se čuju riječi ohrabrenja i pozdravlja se to što je promjena Vlade označila nastavak politike dinamičnog kretanja države ka EU.

Kako je dodao, očekuje se da se ispune standardi prvenstveno u vladavini prava.

“Tu je moja poruka bila jasna da ne tražimo prečice i da smo spremni da u kratkom roku stvorimo uslove za deblokadu pregovaračkog procesa u poglavlju 23 i time ukupnom pregovaračkom procesu", kazao je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније