Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Dragana Šundić [ TVCG ]

29. 06. 2022. 06:37 >> 06:36

GRUBIŠIĆ ZA TVCG

"CG treba da pokrene lavinu proširenja EU"

Crna Gora trebalo bi da bude grudva snijega, koja će pokrenuti lavinu proširenja u Evropsku uniju (EU), kazao je za TVCG ambasador Hrvatske Veselko Grubišić.

Ubijeđen je Grubišić da ćemo uskoro ispuniti sudska mjesta dobrim kadrovima te da će sve učinjeno biti vrednovano u sljedećem izvještaju Evropske komisije. 

"Crna Gora je od Brisela dobila novu šansu, i na tom putu ne trebaju joj krive poruke već ohrabrenja", kazao je Grubišić.

Crna Gora se kaže Grubišić što prije mora uhvatiti u koštac sa izazovima, a Hrvatska joj na tom putu nudi pomoć i podršku.

"Da Crna Gora bude baš ta grudva snijega koja će napraviti jedan avalanš proširenja. Ja mislim da to Crna Gora može", rekao je Grubišić.

To što nemamo popunjena mjesta u sudstvu i tužilastvu dosta nas usporava, kaže ambasador i dodaje da se zapljene cigareta, narkotika, kao i druge akcije, ne mogu osporiti. Vjeruje Grubišić da će Crna Gora sva upražnjena mjesta u pravosuđu uskoro popuniti dobrim kadrovima, pa očekuje da će sljedeći izvještaj Evropske komisije biti bolji nego prethodni.

"S obzirom da uistinu sve više i više se u društvu osjeća da onaj ko čini nešto nezakonito da će ga stići pravda, pa će u novom izvještaju sve što napravite biti vrednovano", dodao je Grubišić.

Nema dilemu Grubišić da bi cio Zapadni Balkan trebalo da što prije pristupi porodici odabranih, ali isto tako poručuje Crnoj Gori da se moraju uključiti svi segmenti društva i pomoći da se riješe identitetski razdori.

"Ako Crna Gora te društvene procjepe smatra kao most, a da između svakog postoji provalija koliko god most bio gore, dolje je duboko, ali ako kažete da je Crna Gora jedna livada sa puno cvijeća, sunca i kiše, mi smo različiti i nikome nije tijesno onda je to već nešto drugo", kazao je Grubišić.

Kao veliku prednost ambasador napominje što smo za kratko vrijeme na miran način promijenili dvije vlade, kao i to što su sve stranke okupljene oko jednog cilja, a to je da naša zemlja što prije se pridruži porodici evropskih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније