Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

29. 06. 2022. 08:55 >> 09:07
1

MILAČIĆ PORUČIO

"Ugovor sa SPC dobar, definiše većinu problema između potpisnika"

Prava Crna Gora pozdravlja tekst i namjeru potpisivanja Temeljnog ugovora, kazao je lider tog političkog subjekta Marko Milačića  i dodao da je PCG naročito zadovoljna što objavljeni tekst Ugovora predstavlja direktan kontinuitet sa predlogom Temeljnog ugovora 42. Vlade nastale na pobjedi 30. avgusta.

"Prava Crna Gora neće dozvoliti politiku "korak naprijed, nazad dva" u vezi potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, a to znači stavljanje u istu ravan kanonskih crkava i vjerskih organizacija, sa neutemeljenim udruženjima građana i NVO-ima, sa samozvanim vjerskim prefiksom, što sumnjamo da je dugoročna namjera ove Vlade", kazao je Milačić.

On je ociijenio da je tekst ugovora je dobar i definiše većinu problema koji opterećuju odnos "između jedine kanonske i istorijske crkve na ovim prostorima, SPC, i države sa druge strane. Garanti ovog ugovora treba da budemo svi i da ne dozvolimo da se on koliko sjutra zgazi nekim drugim dokumentima ove Vlade, u šta otvoreno sumnjamo".

Milačić je kazao da kroz ugovor sa SPC država ima ugovor sa dva milenijuma hrišćanstva, dva milenijuma moderne civilizacije, duhovnosti, kulture i istorije, od apostolskih vremena do danas.

"Sa drugim ugovorima koji bi se koliko sjutra mogli naći na stolu, ovaj odnos se gazi i postaje kontra-odnos, veza sa neuspjelim istorijsko-ideološkim bravurama negatora Crkve, vjere i slobodarske istorije ove zemlje. Ugovor treba potpisati, ali isto tako i odbraniti u vremenima koja dolaze. U tom smislu, Prava Crna Gora pozdravlja brzo potpisivanje objavljenog teksta Temeljnog ugovora, kao izraz onih snaga koje su odbranile svetinje u Crnoj Gori, i snaga koje ne dozvoljavaju legitimizaciju izdaje kao uobičajenog političkog principa", navodi se u saopštenju.

Kako je zaključio, "dajući podršku, postajemo garant njegovoj odbrani i sprovođenju, sa svakim građaninom koji neće dozvoliti njegovu relativizaciju i izigravanje, na koje su navikli članovi ove Vlade".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније