Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

26. 07. 2022. 10:35 >> 10:32
1

ĐELJOŠAJ PORUČIO

EU put CG ne dovoditi u pitanje zbog sitnih partijskih interesa

Lider Albanske alternative Nik Đeljošaj poručio je da se evropski put Crne Gore, zbog sitnih partijskih interesa, nikako ne smije dovesti u pitanje, te da Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj moraju biti jedini i isključivi interes svih subjekata na domaćoj političkoj sceni.

"Uprkos svim aktuelnim dešavanjima koja opterećuju crnogorsku političku svakodnevicu, nikako se ne smije, zbog sitnih partijskih interesa, dovesti u pitanje evropski put Crne Gore. Proces evropske integracije mora biti bezuslovni pokretač demokratizacije i daljeg ekonomskog osnaživanja crnogorskog društva", rekao je Đeljošaj.

Stoga je, kako je rekao, postizanje konsenzusa za izbor uglednih pravnika u Ustavni sud i Sudski savjet prilika koja se ne smije propustiti "kako bi se održao korak u ispunjavanju očekivanja koje od nas ima Evropska unija".

"Svako odlaganje i nedonošenje ovih odluka veoma brzo je poruka nespremnosti da koračamo prema EU, ali i jasno na djelu ko je za evropske integracije ne samo deklarativno. Kao što je poznato, albanski poslanici u Skupštini Crne Gore su oduvijek bili konstruktivan partner i davali nedvosmislenu podršku svim reformskim procesima, snažno se zalažući za jačanje državnih institucija i pravnog poretka", kazao je Đeljošaj.

Podrška Albanaca, poručio je, neće izostati ni ovog puta, "jer smatramo da se isključivo korijenitim reformama može ispuniti prioritetni cilj - punopravno članstvo u Evropskoj uniji".

"Napredak evropskih integracija, oličen u otvaranju pretpristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, snažan su zamajac za stabilnost i napredovanje cjelokupnog našeg regiona. Stoga, Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj mora biti jedini i isključivi interes svih subjekata na crnogorskoj političkoj sceni, za dobrobit građana Crne Gore. Iskreno sam uvjeren da će ovoga puta mudrost prevladati i da nam evropska perspektiva ni pod kojim uslovom neće izmaći", zaključio je Đeljošaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније