Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

05. 08. 2022. 15:10 >> 15:16
2

DEMOKRATSKA CG

"Abazoviću se ne može vjerovati, na funkcije vraćeni kadrovi DPS-a"

U Demokratskoj Crnoj Gori su ocijenili da će posljednja sjednica Vlade Crne Gore, ostati upamćena po surovom revanšizmu, jer su razriješeni sa funkcija ljudi za koje se u Vladi učinilo da su na bilo koji način povezani sa Demokratama, a bez ijednog jedinog razloga ili osnova. Istovremeno je, kako su naveli, ona postala i uhljebni centar za sve konstituente vlasti, pri čemu su za javnost najinteresantnija "namirenja po dubini" onih koji su baš u tom trenutku podnijeli inicijativu za izglasavanje nepovjerenja istoj toj Vladi.

Kako navode u saopštenju, Dritanu Abazoviću se ne može ništa vjerovati, jer je prevario svakoga sa kim je sarađivao na bilo koji način, a nova kadrovska rješenja jasno govore da su na funkcije vraćeni kadrovi DPS-a.

"Vlada je donijela Rješenje o određivanju Zoje Bojanić Lalović za vršiteljku dužnosti direktorice Zavoda za školstvo, koja je prepoznata kao bivša direktorica podgoričke gimnazije, ali i kao članica Glavnog i Izvršnog odbora DPS-a, kao i Opštinskog odbora Podgorica. U istom mahu, određen je i Đuro Nikač za vršioca dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse – takođe član Demokratske partije socijalista. U tim kod neslavnog gospodina Košute, Vlada je u Upravni odbor Fonda PIO poslala još par DPS-ovaca – Kemala Đečevića, predsjednika Nadzornog odbora i Jadranku Milošević, članicu Opštinskog odbora Podgorica i bivšu direktorku Fonda PIO, vjerovatno da se pobrinu da Košuta ne 'zakuči' još koji stan na novoj funkciji", navode u saopštenju.

Dodaju da se niz funkcionera DPS-a imenovanih na odgovorne pozicije u državnoj upravi ne završava, pa je tu i Dragan Marović, član Opštinskog odbora GO Golubovci, koji je postao član UO Zavoda za zapošljavanje.

"Na čelo pomenutog odbora postavljen je Dejan Vojvodić, decenijski član DPS-a, a sada potpredsjednik Opštinskog odbora GP URA u Danilovgradu, što mu manje-više dođe na isto. Zanimljivo je da je za člana Odbora direktora Monteputa imenovan Aleksandar Ljumović, funkcioner Liberalne partije, i to punih 25 dana nakon što je ova partija Vladu proglasila izdajničkom i siledžijskom. Konstituenti ove nelegitimne Vlade, imenovali su sijaset svojih funkcionera iz reda GP URA, SNP-a...", naglašavaju u Demokatama.

Kako ističu, imenovanja i razrješenja na pomenutoj sjednici najbolji su dokaz da je sve dio dobro smišljenog dila i zakulisnih dogovora, te da su im principi na posljednjem mjestu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније