Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

08. 08. 2022. 09:05   >>  10:49 6

MILATOVIĆ

"Pet razloga zbog kojih treba izglasati nepovjerenje Vladi"

Bivši ministar ekonomskog razvoja i jedan od osnivača pokreta Evropa sad Jakov Milatović iznio je pet razloga zbog kojih smatra da treba izglasati nepovjerenje Vladi i raspisati izbore. Aktuelnu Vladu Crne Gore Milatović smatra neustavom, nedemokratskom, neznavenom, nestabilnom i ne-evropskom.

On najprije navodi da je Vlada "neustavna".

"Konstituisana je na neustavan način, uz elemente političke korupcije, podršku DPS-a i ostalih partija koje su izgubile na izborima 30. avgusta, čime je apsolutno sporan njen legitimitet", kazao je Milatović.

Kao drugi razlog za izglasavanje nepovjerenja vladi Milatović navodi to što je, kako je kazao, "nedemokratska".

"Zbog straha od izbornog rezultata, nova većina je na neustavan način odložila lokalne izbore čime je suspendovano pravo da građani biraju i budu birani, izazvan haos u funkcionisanju organa lokalne samouprave i zemlja dovedena u stanje pravne nesigurnosti", dodao je.

Milatović aktuelnu Vladu naziva i "neznavenom".

"Vlada je svojim neznanjem zaustavila ekonomski napredak zemlje ostvaren u prethodnom periodu! Turistička sezona je ispod očekivanja, a program Evropa sad! kojim su povećane plate i penzije, u kontinuitetu napadan i sabotiran", kazao je funkcioner pokreta Evropa sad.

Smatra i da je Vlada "nestabilna".

"Vlada je manjinska, pa je zato nestabilna, a od prvog dana je i pokazala znake ozbiljne unutrašnje nestabilnosti, koju karakteriše javno prepucavanje i govor mržnje članova Vlade između sebe", kazao je.

Na kraju vidi je i kao "ne-evropsku".

"Vlada je potpuno usporila proces opipljivih evropskih integracija, a na važnim pozicijama upravljanja, uz neviđeni politički revanšizam, imenovala problematične partijske kadrove i korumpirane vedete prethodnog DPS režima", kazao je Milatović.

Poručuje da je "neophodan reset" i zato, kaže, glasati za nepovjerenje ovoj Vladi je glas protiv koalicije DPS-URA-SNP-SDP, koja je očekivano postala neodrživa.

"Vrijeme je da se Crna Gora izvuče iz ovog političkog blata, tako što će se mandat vratiti građanima koji će o svemu ovome dati sud na izborima. A od toga se ne može pobjeći! Crnoj Gori treba ustavna, demokratska, znavena, stabilna i evropska Vlada koja se jedino može dobiti nakon izbora", zaključio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније