Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

09. 08. 2022. 13:25 >> 13:26
2

POKRET "EVROPA SAD"

"Đukanović ušao u posljednju fazu političkog nestanka"

Iz pokreta "Evropa sad" kazali su da je šef Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ušao u konačnu fazu političkog nestanka.

"Šef DPS-a, poznat javnosti po uspostavljanju tridesetogodišnjeg autoritarnog režima, učešću u ratovima 1990-ih, uništenju kompletne crnogorske privrede, konstantnom potkazivanju državnih neprijatelja i izdajnika, te nervoznom i bahatom ponašanju, danas je ušao u konačnu fazu političkog nestanka, predstavljajući se kao potrošena, na momente čak i tužna, sjenka neslavne prošlosti", saopšteno je iz pokreta Evropa sad".

Oni su to kazali komentarišući današnji autorski tekst predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića, koji je poručio da mržnja prema bilo kojoj partiji ili pojedincu ne smije biti jača od ljubavi prema Crnoj Gori.

"Samosažaljenje novokomponovanog kolumniste imaće značaj samo kao još jedan prilog u arhivi besprizornih istupa šefa DPS-a, a komentar zaslužuje jedino jer je zaogrnut, na sreću ne još dugo, autoritetom predsjednika države, koji po Ustavu predstavlja sve građane Crne Gore, a što mu očigledno nikako ne pristaje ličnoj i političkoj prirodi", kazali su iz pokreta "Evropa sad".

Navode da je svijest Đukanovića "odvojena od realnosti".

"Koliko je svijest šefa DPS-a odvojena od realnosti, govori i činjenica da i dalje žali za svojim privatnim kupalištem, kombinatom aluminijuma koji je uvalio svojim ruskim, a potom i domaćim saradnicima, željezarom koju je njegova vlada neuspješno privatizovala, gubitaškom aviokompanijom u koju je njegova vlast nezakonito sipala novac da bi nadomjestila sve besplatne karte dijeljene šakom i kapom, a najviše kuka za nekadašnjim 'zlatnim dobom' u kome je prosječna plata bila 500 eura", navodi se u reagovanju.

Kažu i da "nema sumnje da je Đukanoviću najkomotnije bilo da otvara ofšor račune".

"Odnarođeni šef DPS-a je makar u jednom u pravu – omaklo mu se da viđenje samog sebe projektuje na druge riječima 'Ja sam mjera svega i od mene počinje život'. Upravo u potpunom odbijanju da konačno shvati da je on svjetlosnim godinama daleko od bilo kakve mjere patriotizma i poštenja, a pogotovo dostojnog života, treba i tražiti razlog ovom patetičnom literarnom uratku, kojim je, nažalost, još jednom unižena funkcija Predsjednika", zaključuje se u reagovanju pokreta "Evropa sad".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније