Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.M.Lj. ]

11. 08. 2022. 14:24   >>  14:21

DPS

"Lokalna vlast u Herceg Novom u rasulu"

Neodržavanje sjednica Skupštine opštine u zakonom predviđenom roku, praćenje rješavanja pitanja bolnice Meljine, nepripremljena turistička sezona, neusvajanje urbanističkih planova, smjene direktora u toku ljeta, najavljene nove promjene i mnogo toga drugog, samo su pokazatelji jednog neuspješnog eksperimenta vršenja vlasti u Herceg Novom, kazali su iz lokalnog DPS-a.

Deveta redovna sjednica Skupštine opštine Herceg Novi, koja se nakon njenog odlaganja trebala održati 08. avgusta prekinuta je prije nego što je i počela.

“Razlozi prekida i izjave koje su se čule od predstavnika koalicije na vlasti samo je potvrda onoga što je svima u Herceg Novom odavno jasno: vlast u lokalnoj samoupravi Herceg Novog je u rasulu”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz DPS-a, haotična, ad hoc, događanja kao inicijative pojedinaca, korišćenje svojih medija za skretanje pažnje na periferne događaje, uporno ponavljanje uspjeha koji tek treba da se dese, predstavljaju paravan za neslaganje, kalkulacije i političku trgovinu stranaka koje vrše vlast.

“Očigledno je da koalicionu vlast održava jedino želja za funkcijama i mogućnost da zapošljavaju članove i simpatizere kao garanciju sigurnih glasova. Pri tome je nebitna njihova stručnost i znanje te kakve posljedice to nanosi Herceg Novom. Svjedoci smo i jedinstvenog kurioziteta da će dvije koalicije da vrše jedinstvenu vlast”, navodi se u saopštenju.

Zbog međusobnog neslaganja i ostavki odbornika, pored postojeće koalicije formira se i druga koja u vlast i formalno uvodi Novsku listu čiji su kadrovi već na važnim funkcijama i bez kojih teško da bi se obezbijedilo funkcionisanje lokalne uprave. “Ali Novska lista neće da bude u koaliciji sa Urom, a URA je dio postojeće koalicije. Teško je zamisliti kako će funkcionisati vlast suprostavljenih članica dvije koalicije”, navodi se u saopštenju.

Prekinuta sjednica je pokazala, kako navode, neslaganje predsjednika Skupštine sa predlogom predsjednika Opštine koji je zahtijevao razrješenje svoje potpredsjednice desetak minuta prije sjednice iako se to medijski najavljivalo danima ranije.

“Predsjednik Opštine nije našao za shodno da se pojavi pred odbornike i obrazloži razloge razrješenja, koji jedino mogu biti u nepoštovanju zakona potpredsjednice jer je to jedini razlog na koji upućuje Statut Opštine”, kazali su iz DPS-a.

Istiću da već sada znaju da je kulminirala kriza u vlasti.

“U svakom slučaju, Novska lista ostaje na čekanju za dobijanje odgovorne funkcije. Da li je to samo sticaj okolnosti, dogovor u posljednji čas, neslaganje vršioca vlasti sa paralelnim dogovaranjima, ostaju pitanja na koja građani Herceg Novog očekuju odgovor”, zaključili su iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније