Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

15. 08. 2022. 17:46   >>  18:09 15

ODGOVOR AMBASADE MVP-U

"Božović ambasador sve dok Vučić ne donese ukaz o opozivu"

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić danas je uputio Urgenciju MUP-u Crne Gore i ponovo zatražio promptnu zabranu ulaska i udaljenje Vladimira Božovića, koji je odlukom Vlade Crne Gore, proglašen personom non grata, ukoliko je na teritoriji Crne Gore, shodno zakonskim nadležnostima MUP-a.

Ministarstvo vanjskih poslova, kako su podsjetili, zatražilo je 12. avgusta od MUP-a zabranu ulaska, samim tim i trajno udaljenje iz Crne Gore persone non grata Vladimira Božovića.

"Povodom najnovijeg slučaja njegovog neistinitog i formalnog predstavljanja kao ambasadora, zatražili smo diplomatskim kanalom objašnjenje od Ambasade R. Srbije u Podgorici i dobili odgovor da je on ambasador sve dok predsjednik Srbije ne donese ukaz o njegovom opozivu sa dužnosti", piše u saopštenju.

Pismo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom tragedije na Cetinju upućeno je sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori.

"Persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vrijeđa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet", poručuju iz MVP.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније