Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

17. 08. 2022. 14:20   >>  17:17 1

PISONERO HERNANDEZ

Zabrinjava nedostatak imenovanja u sudstvu

Crna Gora, kao što su to saopštili predstavnici Evropske unije (EU) tokom nedavne zvanične posjete Podgorici, treba hitno da sprovede ključne reforme u vladavini prava, istakla je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.

"Kao što su jasno istakli predstavnici EU tokom njihove nedavne posjete Crnoj Gori, zemlja treba hitno da sprovede ključne reforme u vladavini prava. Konkretno, nedostatak imenovanja u sudstvu, koja su dugo vremena na čekanju, ima zabrinjavajući uticaj na cjelokupno funkcionisanje crnogorskog pravosuđa i u konačnom na njegovu sposobnost da isporuči pravdu", kazala je Hernandez.

Zadaci crnogorskih vlasti su, kako je naglasila, "jasni i EU će nastaviti da čini sve što može da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja, u interesu građana Crne Gore i evropske budućnosti zemlje".

"Nadamo se da trenutna politička dešavanja neće dalje odlagati sprovođenje EU reformi koje su na čekanju", poručila je Hernandez.

Podsjećamo, Skupština Crne Gore nije na vanrednoj sjednici izabrala četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Kandidati su bili Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć i Fikret Kurgaš i nijedan nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније