Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z. [ Adria TV/Mina ]

18. 08. 2022. 18:15   >>  19:53 5

VIŠE SCENARIJA U OPTICAJU

Mandić: DF spreman za dogovor; Joković: Moguće da neće biti kvoruma

Uoči sjutrašnje sjednice Skupštine na kojoj se raspravlja o budućnosti Vlade Dritana Abazovića, mnogo toga je nejasno. Pokušali smo da saznamo kako će glasati partije koje nisu potpisale inicijativu o izglasavanju nepovjerenja, ali konkretnih odgovora nije bilo.

Prvi od dva ispita u narednih 15 dana Vlada Dritana Abazovića imaće već sjutra kada će se u Parlamnetu glasati o inicijativi za njenu smjenu koju je podnijelo 36 poslanika DPS-a, SDP-a, SD-a, Liberalne partije i DUE. Za sada nije jasno kako će se izjasniti većina partija.

Bošnjačka stranka i Forca odluku će donijeti sjutra uoči sjednice,a isto će učiniti i Demokratski front. No, kakav god bude ishod sjutrašnje sjednice, lider DF-a Andrija Mandić kaže da je jasno da je aktuelna Vlada pala jer su kroz dvije inicijative poslanici tvrdi saopštili da nema podršku Parlamneta.

"Šta je važno da shvati i razumije kao poruku premijer Abazović da je ostalo gotovo još jedan dan do početka same Skupštine kada bi moglo da se uradi po pitanju obavljanja parlamentarne većine od 30. avgusta. U politici je nekada dovoljno i malo vremena ako neko želi dogovor", kazao je Andrija Mandić za Televiziju Crne Gore.

U DF-u su spremni za dogovor. Predlažu formiranje tehničke vlade koja će pripremi sve izbore u istom danu ali imaju i jedan uslov.

"Da ostavimo izvanjce i njihove interese i njihove savjete, preporuke, da njih ostavimo po strani oni prvenstveno zastupaju interese svojih država. Crna Gora ima valjda i neke svoje interese - prvi je da Crna Gora može da se dogovori u vlastitoj kući. DF je spreman za takav dogovor", rekao je Mandić.

Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković smatra da je moguće više scenarija, a jedan od njih je da se sjednica ne održi zbog nedostatka kvoruma.

Joković je, za Televiziju (TV) Adria, u  istakao da sjutrašnji dan ne smatra sudnjim danom za ovu Vladu, jer, kako je kazao, postoji niz opcija.

"Mi potpuno rasterećeno bez ikakvih problema, mirno dočekujemo taj dan, koji mi ne smatramo sudnjim danom za ovu Vladu jer je sutra moguće niz opcija. Moguće je da sjutra Vlada ne dobije povjerenje, da bude smijenjena, da se izglasa nepovjerenje, moguće je da Vlada nastavi, da dobije povjerenje, da ne bude dovoljan broj poslanika koji će glasati za nju, a moguće je i da se sjednica ne održi zbog nedostatka kvoruma. Mi sasvim mirno čekamo sjednicu, kao neko koje uspješno završio nešto što je želio. Kakva god bude sjutra odluka u Parlamentu mi ćemo je primiti kao što je i očekujemo, sasvim mirno", naglašava Joković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније