Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

19. 08. 2022. 22:00   >>  22:03 1

DANILOVIĆ PORUČIO

Zašto se čekalo do večeras za predlog rekonstrukcije Vlade?

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ocijenio je da je strašno u šta se protvorila politika. Pita se zbog čega predsjednik Vlade do večeras nije predložio rekonstrukciju Vlade. 

"Čekajte, samo na trenutak da uključimo razum i sjećanje od tri dana! DPS i ostali su predložili da se izglasa nepovjerenje Vladi! Sada je o tome riječ, je li tako? Na predlog DF, Demokrate, Ujedinjena i Prava su potpisale zahtjev da se na naš predlog izglasa nepovjerenje ovoj Vladi 3. septembra (ako noćas ne bi prošlo ili ako bi DPS povukao inicijativu)?! Zar nije tako? O čemu sad razgovaramo;  sad, danas, noćas, u ovom trenutku? O rekonstrukciji? O kojoj? Niko je nije predložio zvanično! Niko! O rekonstrukciji koju će nam noćas neko obećati? Zašto je predsjednik Vlade nije predložio do noćas - zvanično? Zašto nije želio da razgovaramo, ali zvanično? Zašto? Zašto smo predlagali nepovjerenje ako su neki među nama samo željeli da rekonstruišu Vladu? Kakva je to rekonstrukcija bez predloga? Na lijepe oči? Samo vas pitam kakva rekonstrukcija?", navodi se u saopštenju predsjednika UCG Gorana Danilovića.

On se pita ko čini taj broj od 41.

"Za nju nam treba svaki od naših poslanika i poslanika SNP i URA - samo svi imamo 41 mandat. Imamo li? Hoće li URA i CIVIS da glasaju (četvoro poslanika) za rekonstrukciju? Ako jedan ili jedna ne žele da ostanu bez pozicija i odbiju da glasaju ko će da podrži?  Ko je 41? Bošnjačka Stranka? Pa oni su noćas za rušenje svoje vlade!? Oni hoće da je ruše, a mi treba da im je sačuvamo? O kojoj rekonstrukciji govorimo", pita se Danilović.

On je dodao da će samo zbog ovih razumnih pitanja "botovi i agenti mutnih politika proglasićete me za spavača hiljaditi put. Neka, neka svako radi svoj posao. Ipak, pitam ja vas jer se ovdje neko debelo sprda sa razumom svih nas. Neko igra igru za drugoga! Za koga? Pitam zbog onoga što će se desiti! Zbog sluđenih ljudi! Zbog posledica! Nećemo vam mi pokvariti sreću ali pitamo", kazao je Danilović.

Ocijenio da ta partija neće izgubiti obraz.

"Nećemo vam  mi sami presuditi jer nismo nikada, a zaslužili ste mnogo puta. Nećemo izgubiti ni dati obraz. Poštujemo svoje odluke jer ih donosimo trijezno i srčano. Ne damo ni obraz ni dušu. Vidimo sve i cijelu skivalicu jasno. Ne sastavlja se vlada za pola sata na listiću papira. Od onih koji su nas mnogo izlagali i prevarili, koji su od nas pobjegli kod DPS-a tražimo više od izjave političke nevinosti", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније